søndag 28. oktober 2012

De medskyldige - déjà vu?

Etter 22.juli var jeg en av de som raskt rettet pekefingeren mot navngitte personer som hadde medvirket til å forme ABBs livsfarlige verdensbilde. Dette fikk jeg tildels kraftig på pukkelen for (med ujevn saklighet og ujevn kvalitet i begrunnelsen). Utover høsten 2011 kom flere fingre som pekte omtrent i samme retning. Siv Jensen (Frp) reagerte da blant slik:

Etter terrorangrepene sto alle partier bak Arbeiderpartiet og AUF. Det gjelder fortsatt. Alle var enige om at ingen andre enn Anders Behring Breivk kan lastes for de forferdelige handlingene han utførte.

Gledelig var det i etterkant av terrorangrepet at også Arbeiderpartipolitikere irettesatte medlemmer som forsøkte å dra paralleller mellom FrP og terroristen.
Frp kan altså ikke lastes moralsk eller politisk for ABB, ikke noen form for ansvar hviler på Frp eller enkeltpolitikere i partiet, var tonen den gangen. Men så plutselig er "terroristen" et skjeggete islamist tåkehode:
- Mye av ansvaret for det Norge nå opplever ligger i naiviteten til Gro Harlem Brundtland, Kaci Kullmann Five, Anne Enger Lahnstein, Kjell Magne Bondevik, Erik Solheim, og dagens ledere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Kristin Halvorsen og Dagfinn Høybråten, sier Carl I. Hagen til Dagbladet (Siv Jensen slutter seg til).

Bakgrunnen for utspillet er altså at skjeggebusen Ubaydullah Hussain er pågrepet og satt i varetekt.

Nå nøler ikke Siv Jensen med å snakke nokså konkret om ansvar og peke på partier såvel som enkeltpersoner. 11 måneder er lang tid i politikken.

Dette innlegget er tagget med "dobbeltmoral" (takk til signaturen Doremus for linker).

4 kommentarer:

Anonym sa...

En av de morsomme tingene er hvordan de bruker Mazyar Keshvari til å framføre budskapet (for eksempel på Dagsnytt atten).

For hvis FrPs politikk var blitt fulgt, så hadde han knapt nok vært i Norge.

Anonym sa...

Å vaske seg med andres drit, blir man ikke ren av, Konrad.

Er eksemplene sammenlignbare?

Islamistenes voldsretorikk er i alle fall langt mer uttalt. Er du enig i det?

Islamistenes voldsretorikk er identisk med retorikken til folk som har gjort ganske voldsomme ting. Er du enig i det?

Ingen av de aktørene du trakk frem, hadde eksplisitte oppfordringer til drap på rullebladet. Er du enig i det? Hvis nei: Hvem?

Hvis man vrei ordene til de som du trakk frem konsekvent i verste mening, og bevisst mistolket alt, så ville man ikke greie å gjøre budskapet deres like ekstremt som ordene til en semimoderat islamist, uten å vite at man begikk metodefeil med vitende vilje.

Konrad sa...

Jeg tror ikke du forstår poenget.

Siv Jensen og Carl I Hagen gir navngitte politikere "medansvar" for at vi i Norge har fått en håndfull eller titalls voldsromantiske islamister. Argumentet er at folk som Kaci K Five har vært "naiv". Kaci er ingen voldsromantiker, islamist er hun i hvertfall ikke.

I fjor derimot var alle politikere (i særdeleshet Frp) opptatt av at ingen politikere kunne lastes for Utøya, tiltross for at ABBs perspektiv var påfallende likt det man kunne lese i kronikken "Drøm fra Disneyland".

Dobbelmoral er bare forbokstaven.

Anonym sa...

Siv har intet medansvar for ABB, men at det finnes massevis med medansvarlige for Norges elendige innvandringspolitikk, er jo opplagt....

Eller vent nå litt. Det hadde jeg glemt. I Norge er det jo ingen som har ansvar.