onsdag 10. oktober 2012

"Sigøynere, rotter, søppel og ugress"

Oslo kommune utlyser rammeavtale for opprydning i ovenfor nevnte uhumskheter.

Vel, rotter rett nok ikke nevnt, men det passet veldig godt inn.

Aftenposten pirker borti søppla inne i kommuneadministrasjonen.

18 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Da jeg kikka på Anonyms' link, gikk den til en åpebart falsk facebook for Erna Solberg. Ikke det grøvste, men generelt dum, dum, dum.

Konrad sa...

Uffda, sensuren var for slapp.

Anonym sa...

Er dette metodepresisjonen som finnes, så er det vel det.....

Det aktuelle skjemaet handler om tilbakemeldinger, og i et renholdsperspektiv er en sigøynerleir en faktor.

Er det noe mål å hindre slik innrapportering - med den konsekvens at det ikke blir avsatt tilstrekkelige ressurser?

Konrad sa...

Helt enig, i et renholdsperspektiv er sigøynere en faktor. Alle vet jo hvor skitne sigøynerne er. Kanskje de bør spyles kollektivt?

Anonym sa...

Samme sak kunne sånn sett sies om en festival av en eller annen art. Det ville oppstå et renholdsbehov, og det ville måtte gis en tilbakmelding.

Er vi ikke der at det er OK å hyre inn ekstra renhold til en musikkfestival, under forutsetning av at det ikke er etnisk musikk av en eller annen klasse, for da er det plutselig rasistisk og et utslag av herrefolkets forakt for undermenneskene?

PK er mange ting, Konrad, men blant annet er det himla upraktisk.

Anonym sa...

Egentlig er hele diskusjonen fullstendig unødvendig. Hadde det vært en person på jobb som var mindre skvetten, ville problemet ikke oppstått. Svaret er jo opplagt!

"Vi mener erfaringsmessig at det er et oppryddingsbehov der det har vært en rom-leir. Dersom det er ønskelig, kan vi imidlertid se bort fra dette. I så fall vil det heller ikke være behov for tilbakemeldinger av denne typen, slik at det kan fjernes fra skjemaet."

Så er det opp til samfunnet å bestemme om dritten skal bli liggende eller ikke. Her er det noen som har lagt hodet på huggestabben helt uten grunn.

Konrad sa...

Joda renholdsbehov finnes. Men i vårt samfunn har vi kommet et par steg videre. Vi definerer ikke renholdsbehov etter etnisitet.

Jeg ser frem til den dagen Alta kommune definerer renholdsbehov utfra antallet "fjellfinner" og "lapper".

Partisvensker er en annen problemgruppe. Vi vet alle hvor grisete det er med den jævla snusen. Renholdsbehov!

Anonym sa...

Ja, i den grad at vi har ansamlinger av noen etnisiet som skaper spesielle renholdsbehov, så er det et fremskritt at man tar tak i dette, og får ryddet opp.

Siden du nå nevner "fjellfinner og lapper", så finnes det eksempler der og: En gang kom jeg gående et sted hvor det ikke var godt nok ryddet opp etter slakting av rein. Det er lenge siden, og sikkert ikke typisk, men ville det være noe fremskritt at man omdøpte reinskaller og tarmer til animalsk materiale, og samer til næringsdrivende, og ellers skjule stedsangivelse osv?

Man kunne sikert fått vernet en etnisk gruppe, slik at den som leser en rapport om et slikt sted, ikke har en sjanse til å forstå hva den jobben som skal gjøres går ut på, men ville det være formålstjenlig?

Er det en etnisk gruppe som agerer slik at det blir et rengjøringsbehov, så burde man gi beskjed om dette på en måte som er klar nok til at behovene for handling formidles klart til de rette instanser.

Doremus sa...

Og om to uker kommer denne saken til å stå sammen med "Plumbogate" som et eksempel på "PK-elitens hysteriske korstog mot enhver som sier noe som kan feiltolkes som støtende".

Tror du ikke på meg? Vi får se om 14 dager....


PS: "Partisvensker", er det sånne som man finner på Almedalsveckan?

Konrad sa...

"En gang kom jeg gående et sted hvor det ikke var godt nok ryddet opp etter slakting av rein. Det er lenge siden, og sikkert ikke typisk, men ville det være noe fremskritt at man omdøpte reinskaller og tarmer til animalsk materiale, og samer til næringsdrivende, og ellers skjule stedsangivelse osv? "

Problemet er ikke samer, lapper eller fjellfinner, men at de som har slaktet rein ikke har ryddet skikkelig.

Doremus sa...

Som en fornuftig kommentator med god litterær smak skrev på Uhuru: Det hadde ikke vært noe problem å bare skrive "rot etter hjemløse og villcamping" eller "leire eller ansamlinger som gir opphav til avfall" eller lignende. Det ville også vært langt mere relevant enn at avfallsselskapet skal rapportere tilbake om hvorvidt det satt en mann med kanindrakt og trekkspill i rydde-området.

Konrad sa...

Kanindrakt og trekkspill bør absolutt rapporteres til byrådet!

Anonym sa...

Synes ikke man skal være så hårsår. Eks. er det helt greit at nordmenn anses som pakk i Frederikshavn. En tilstrekkelig del av de som kommer med danskebåten faller inn i den karakteristikken.

Man skal forresten ikke være så redd for å generalisere heller. Blant annet er en Raven IQ-test egl. en test av evne til å generalisere på bakgrunn av grafikk. Faktisk kunne man godt definere IQ som evne til å gjøre valide generaliseringer. Det som da skiller de svært intelligente fra oss andre, er en større evne til å gjøre valide generaliseringer i et komplisert miljø.

Men inntil videre er det altså slik at ordet sigøynerleir medfører en generalisering av et etterfølgende ryddebehoov, og det fører ingen steder å stikke dette under en stol.

Konrad sa...

Anonym:
Det er ryddebehovet som er poenget, ikke etnisiteten til den som forsøpler. Her har Oslo kommune valgt å skille ut en bestemt etnisk gruppe.

Anonym sa...

Det Oslo kommune gjør, er å si at det er et ryddebehov som følge av tilstedeværelsen av en bestemt etnisk gruppe. Man sier mao. at en spesiell etnisk gruppe forsøpler mer enn andre.

Man sier ikke at alle i denne gruppen er søppelsvin, men at gruppen som helhet fremkaller et atypisk opprydningbehov. Spørsmålet er vel egentlig om kommunikasjonen er effektiv eller ikke. Fremkaller sigøynerleirer stort sett et atypisk opprydningsbehov, eller er det bare ondsinnet hatpropaganda? Dersom noen får beskjed om å dra for å rydde opp etter skitcampere; stiller de da tilstrekkelig forberedt på det som møter dem? Holder det å informere om et stort opprydningsbehov, eller gir infoen om sigøynerleir ekstra info i forhold til dette?

Vi skal ikke være så redd for å si at enkelte folkegrupper på enkelte områder har en utfordrende oppførsel.

Konrad sa...

Nei, det er ikke "ondsinnet hatpropaganda", spar meg for dumme stråmenn. Det dreier seg om tankeløshet som springer ut av kritikkverdige holdninger.

Nei, "folkegrupper" har ikke utfordrende oppførsel, det er personer som har det. Verken renovasjonsetaten eller det offentlige forøvrig skal forholde seg til folkegrupper.

Anonym sa...

Men det gjør man jo i utrolig mange sammenhenger. I eksemplet om reinslakting ovenfor: man kan ikke drive med rein uten en spesifikk etnisk tilhørighet. UDI og beskyttelsesbehov osv. ville jo være fullstendig uhåndterlig uten å klassifisere etniske grupperinger.

Staten har ingen motforestillinger mot etniske klassifiseringer - så lenge man er gode og snille, og ikke snakker om det som er vanskelig.

Jeg synes at etnisk klassifisering i visse sammenhenger kan være et formålstjenlig redskap.