onsdag 24. oktober 2012

Omskjæring før og nå

- Paulus vart utdanna som strengt truande farisear, og han reiste til Jerusalem for å studera jødedomen. Han stod for ei tradisjonell jødisk oppfatning med front mot den fortolkinga av jødedomen som Jesus stod for. Men på vegen til Damaskus møtte Paulus den oppstadne Jesus, og der snudde han hundreogåtti grader og vart ein forkjempar for at ikkje-jødar skal kunna verta kristne utan å gå vegen om jødedomen - og utan omskjering. Dermed vart det mykje lettare å få grekarar og romarar til å verta kristne. Det vart lettare å tenkja seg kristendomen som verdsreligion, men kritikarane såg på læra til Paulus som ei sleip tillemping, sier Atle Næss til Dag og Tid (19/10).

Allerede med Paulus ble altså den intakte forhuden skillelinjen mellom kristne og jøder, dog av andre grunner enn dagens anti-omskjærings-agitatorer tror.

En luring.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du gir deg ikke med den fanatiske kulturrelativismen din. I det minste er du nå i selskap med anti-muslimene og Israel-foeherligerne Hans Rustad og Bruce Bwer som også agiterer sterkt for mannlig kjønnslemlestelsene og at motstanderne av barbariet hater folkegrupper; skjønt de fosvarer kun en gruppes rett til å begå kjønnslemlestelse.

Konrad sa...

Bullshit. Hvor har jeg forsvart mannlig omskjæring? Jeg har kun formildet et relevant perspektiv, noe du tydeligvis mangler.