mandag 22. februar 2010

Kokkvold: Northug har ytringsplikt

Norsk presse hever fingeren mot Petter Northug, fordi han ikke oppfører seg pent nok, skriver E24. Bakgrunnen er at Northug etter dårlige resultatet i Vancouver nektet eller ikke gadd å snakke med masete journalister.

Nå mer enn antyder Per Edgar Kokkvold, ridderen av den rene og ranke ytringsfrihet, at Northug har ytringsplikt, han har plikt til å snakke med pressen. Flere andre uttaler seg i samme retning på NRK radio.

Bare for å gjøre det klinkende klart: Journalistene bestemmer hvordan folk skal oppføre seg, og Kokkvold bestemmer på sin side hvordan journalistene skal opptre.

Kokkvold er med andre ord eneveldig hersker, Harald og Sonja kan allernådigst være gallionsfigurer og benytte Slottet på ubestemt tid.

Oppdatering: På radioen sies det nå at Northug har brutt arbeidskontrakten med Det Kongelige Norske Folk. I likhet med professor Nedkvitne har han ikke stilt til møte med sine overordnete (altså journalistene i Northugs tilfelle). Northug har dermed grovt brutt sin lojalitetsplikt. Blir Northug avskjediget?


Ikke fullt så oppblåst som Kokkvold.

Blogglisten

5 kommentarer:

Anonym sa...

Synes du ska svelg ordan dine Kokkvold! Om du ha visst kolles en idrettsperson tenke hadd du skjønt at folk ikke like å tap. Tru 99% av det norske folk skjønne Petter sin frustrasjon. Om intelligente persona som dæ kanskje kunna holdt munnen lukka i enkelte situasjona hadd vi normale kunna fokusert på det positive! Og sist men ikke minst så er en veldig viktig faktor i toppidrett prestasjonspsykologi og det hjelper skjeldent eller aldri med dere intelligentes utspill om dårlig oppførsel. Støtt dine landsmenn eller finn deg noe annet å gjøre!

Konrad sa...

Selv gir blanke F i hva Northug sier og ikke sier.

Anonym sa...

Når politikere sier "Ingen kommentar" respekteres dette av journalistene. Når idrettsstjerner sier det samme, blir de fotfulgt og hånet. Hvorfor denne forskjellen, Kokkvold?

Anonym sa...

Kan du ikke bare ta selvkritikk på det du skriver. Håper du kan bruke hodet før du skriver fremover! Noen ganger er det kanskje lurt å ta selvkritikk!

Konrad sa...

Selvkritikk for hva?

Dersom du har funnet faktafeil tar jeg imot innspill.