fredag 26. februar 2010

Selvsensur i danske aviser

- Politiken gir avkall på ytringsfriheten. I Danmark har vi noen spilleregler som vil ikke kan avvike fra, nemlig ytringsfriheten, sier Westergaard til jp.dk.

Bakgrunnen er at Politiken har beklaget at muslimer ble krenket av publiseringen av noen karikaturer, dette som ledd i forlik med organisasjoner som har saksøkt avisen. Politikens unnskyldning blir fordømt også av danske politikere.

Her er det på tide å minne om at politikere for ikke så lenge siden fordømte Politiken for å publisere en bok som var kritisk til dansk krigføring i Afghanistan.

"I modsætning til Politiken har Morgenavisen Jyllands-Posten i første omgang valgt at følge forsvarets ønske om ikke at medvirke til yderligere udbredelse af den omstridte bog," mente Jyllands-Posten den gang.

"Politiken har desværre brugt ytringsfriheden til en demonstration, som ikke tjener noget formål andet end et godt avissalg," skriver BTs sjefredaktør på sin blogg.

Dobbelmoralen er intet mindre enn oppsiktsvekkende, nærmest lattervekkende. JP og BT driver altså utstrakt selvsensur når det er fare for å tråkke makthaverne på tærne, men ivrer for det motsatte når det dreier seg om en marginalisert minoritet.

Hvorfor blåste ikke den danske høyresiden seg like mye opp over JPs og BTs selvsensur?

Se også Frp-koden. Ellers er det unødvendig å nevne at Cockvold blåser seg opp.Ytringsfriheten må brukes målrettet.

Blogglisten

2 kommentarer:

PC sa...

Jeg bare spør… NÅR er nok, nok?!?! Freedom Under Fire: U.N. Anti-Blasphemy Resolution – With Christopher Hitchens
http://www.youtube.com/watch?v=Ji-qdC5zYd4

Konrad sa...

Nok hva?

Dersom du sikter til JPs og BTs feige selvsensur er jeg enig. Tøvete, sårende karikaturer ivrer de for å trykke, men kritikk av dansk krigføring vil de dysse ned. Nok dobbelmoral.