31 norske politifolk (hvorav en kvinne) har blitt drept i tjeneste, melder Aftenposten (23.april).
Dette er egentlig et oppsiktsvekkende lavt tall, det dreier seg faktisk om samtlige norske politifolk som har falt i tjeneste de siste 110 år. En kikk på listen viser: 4 av disse ble drept av okkupasjonsmakten under krigen, 6 omkom i trafikkulykke, 1 falt av hest under Kong Olavs begravelse, 1 druknet under redningsaksjon, 1 døde av brannskader, (minst) 5 drept av psykiatrisk pasient.
I landbruket omkommer til sammenligning 8-10 personer hvert år i arbeidsulykker, innenfor bygg og anlegg er tallet omtrent det samme.
Disse tallene sier altså at det egentlig er ganske trygt å være politimann i Norge.
Tallene sier noe enda viktigere: Norge er et fredelig land å bo i. Politiet er generelt ubevæpnet og bare hvert 10 år omkommer en politimann i en "skarp" situasjon som NOKAS-ranet.
I følge oppstillingen i Wikipedia er Norge et av de land med færrest drap relativt til innbyggertallet, bare land som Singapore og Japan er bedre stilt.
En politimann omkom etter å bli påkjørt på E18 i forbindelse med biljakt.
fredag 23. april 2010
31 politifolk drept i tjeneste
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
Og likevel vil onkel blå helst ha rett til å benytte ekspanderende ammunisjon (noe det er helt fyfy å bruke mot personell i krig forøvrig, derimot mot en installajon eller kjøretøy går det greit med eksploderende ammo uten tanke på de inni. Men jeg sporer av her.). Hadde det ikke heller vært en ide å søke å videreføre dagens hyggelige statistikk i stedet for å dra i gang ett våpenkappløp?
Helt klart. Ethvert dødsfall i tjeneste er ett for mye, men statisikken er egentlig ganske hyggelig (uansett hvor mye Arne Johanessen blåser seg opp). Dersom politiet bruker mer våpen er det fare for kappløp.
Legg inn en kommentar