søndag 11. april 2010

Erling Fossen om Hege Storhaug

Erling Fossen er en løs og ganske underholdende kanon, men i et essay fra 2006 (Stat & styring nr 4, 2006) er han uvanlig treffsikker i sin analyse, om enn i overkant spissformulert i sin konklusjon, jeg sakser:

RESTAURER MAYFLOWER OG LA HEGE STORHAUG OG HENNES MANGE HJERTEVENNINNER EMIGRERE TIL USA FOR EN NY START

I en kommentar til Ullevaals Universitetssykehus` avgjørelse om å tillate de ansatte å bruke hijab som et plagg integrert i sykehusuniformen sier Hege Storhaug til Nettavisen: «Dette er nok en seier for islamistene, og sykehusets avgjørelse er et verdimessig knefall. Hijaben gir meg assosiasjoner til nazistenes jødetegn og hakekors. Det første fordi kvinner skal være underdanige i islam, og det andre fordi islam er overlegen andre religioner». Alt dette leser altså Storhaug inn i avgjørelsen. Alle som går med hijab er altså med i en muslimsk sammensvergelse om å ta over verden. Storhaugs fanatisme har plaget meg en gang for mye.

Storhaugs tese om at islam stagnerte for 1000 år siden hører hjemme på nachspiel der mikrofonen er slått av.
(...)
For ifølge Storhaug vil muslimene alltid først og fremst være muslimer og delta i et hellig broderskap for å styrte vesten. Mens nordmenn som flyttet til USA ble amerikanere etter bare noen år selv om de tviholdt på lusekofta si og lefsene hele sitt liv, vil muslimene aldri bli nordmenn. For Storhaug er muslimer kreftvirus som må utryddes, hvis ikke overtar de hele vertskroppen (nasjonen) om kort tid. Storhaug tenker med blodet sitt og ikke med hodet. En slik absolutt essensialisme har ikke noe i et offentlig ordskifte å gjøre.

Den overordnede tesen i Storhaugs bok er at islam lukket seg mot kritikk rundt år 1000 og da stagnerte de muslimske landene både intellektuelt og økonomisk. 1000 år senere fører det til en massiv folkevandring til de åpne demokratiene i Vesten. Her krysser Storhaug sine ski som en full danske i møtet med den norske fjellheimen, og går på snørra. Hun kan ikke på den ene siden si at muslimene kommer hit for å ta oss som følge av en bevisst plan, og så si at de kommer fordi islam har stagnert for 1000 år siden. Og hvorfor tok det 1000 år før de kom på den lyse ideen om at de skulle ta oss?
(...)
Storhaug skiller ikke mellom islam og kulturelle praksiser i muslimske miljøer. Fordi det er glidende overganger mellom politikk og religion i muslimske samfunn forkaster hun at mange av overgrepene bunner i kulturelle praksiser, og har lite med religion å gjøre. Tvangsekteskap har ingenting med islam å gjøre, men alt med kulturell praksis å gjøre. Det er få om noen likheter mellom de pakistanske bøndene fra Punjab og en urban middelklassekvinne fra for eksempel Istanbul. Problemet til Oslo er at nesten alle minoritetene av pakistansk opprinnelse kommer fra de fire (lands)byene Jehlum, Kharian (hovedstaden i Little Norway), Lala Musa og Gujrat. Punjab er økonomisk tilbakestående og ikke overraskende samtidig det mest konservative og tradisjonsbundne området i Pakistan. Oslos problem med mange henteekteskap er skapt av kulturelle praksiser som minoritetene fra Punjabbøgda drar med seg, ikke på grunn av islam.

Storhaug har skapt seg en karriere i offentligheten ved å utnytte og skrive om tragiske muslimske kvinneskjebner. La de lidende kvinnene komme til meg så skal jeg sørge for de store overskriftene. Storhaug slår opp alle de historiene hun finner slik som Luther gjorde med sine teser på kirkedøra i sin tid. Hun skaper et bilde av at de muslimske minoritetene, ikke minst den pakistanske, ikke driver med andre ting enn omskjæring, gruppevoldtekter og æresdrap i Oslo. Hun henter moralsk indignasjon i møtet med tragiske muslimske kvinneskjebner, og denne indignasjonen bruker hun til å angripe islam på bred front. Men det er ikke slik at fordi Mina - en av kvinneskjebnene vi møter i boka - har opplevd voldtekt innenfor storfamilien, så skyldes dette islam fordi den segregerer kjønnene og derfor seksualiserer alle møtene mellom kjønn, slik Storhaug påstår. Det er en uhyrlig påstand.

Storhaug roper konstant ulv, ulv og tåkelegger hvor store problemene egentlig er. Kritikk avfeier hun som en del av en venstresosialistisk konspirasjon. Når for eksempel SSB-forsker Lars Østby avviser hennes tese om at muslimene snart vil være i flertall her i Oslo, avfeier hun tallene hans med å si at han en gang satt i kommunestyret for SV.

Storhaug har fått sine 15 minutter i offentligheten. La hun emigrere med Mayflower og ta med seg sine mange hjertevenninner til USA der de kan finne sitt eget fristed og danne sin egen religiøse sekt.


God tur, hilsen Erling Fossen. Fossen sier ikke noe om tilbudet også gjelder Bruce Bawer.

Blogglisten

Ingen kommentarer: