fredag 23. april 2010

Norges fremmedlegionFor første gang sender Norge nesten bare profesjonelle soldater til Afghanistan. I styrken som Forsvaret sender ned før sommeren er det kun yrkessoldater, offiserer og ulike spesialister som skal operere ute i felten, ifølge en gjennomgang Aftenposten har gjort.

Norge sender altså anonyme leiesoldater for å drive en krig med uklart mål, vi vet ikke sikkert hva de egentlig gjør der og vi vet ikke når oppdraget er utført. Dette begynte vel i prinsippet som et bidrag til å forsvare en alliansepartner som ble angrepet av en fremmed makt. Nå minner det mer om England og Frankrike som sendte soldater for å få kontroll med en koloni av uregjerlige stammer og ville innfødte.

Samtidig, på Norges eget territorium: Forsvarsevnen er på 1940-nivå hevder journalist og Høyre-mann, Løndal karakteriserer Stoltenberg som vår tids Nygaardsvoll.


Blogglisten

2 kommentarer:

Jahn B. Nesle sa...

For å si det rett ut; disse norske profesjonelle drapsmaskinene sendes ut for å beskytte USAs økonomiske og politiske interesser ut fra en stupid politisk strategi som tidligere president George W. Bush stod bak, og som dagens am. president stadig får økende problemer med å forsvare. Men norsk utenrikspolitkk er altfor treg og servil (omtales som regel som "forutsigbar" og "troverdig") til å oppfatte dette.

Legg ned UD og FD og flytt hele greia til den amerikanske ambassaden. Da sparer vi i det minste penger på å administrere USA sin utenrikspolitkk. Og da kan vi bruke pengene vi sparer til fredsarbeid, slik at vi fortsatt kan opprettholde myten om Norge som en fredselskende nasjon. Skulle gjerne skrevet mer om dette, men nå må jeg ut og spy.

Konrad sa...

Jeg er redd for at du er inne på noe.