fredag 14. august 2009

Frp vil rasere Bergen

Bergen er et av Norges største turistmål, og det med god grunn. Inneklemt mellom fjell og sjø ligger de sjarmerende trehusene tett i tett oppover bakkene og fjellsidene. Til tross for hyppige branner har Bergen bevart sitt nesten middelalderske preg. En amerikansk turist som besøkte byen trodde først det ikke var ekte, at dette måtte være noe Disney hadde funnet på. Mens Oslo fortsatt var en forfallen landsby ved Alnas utløp, var Bergen den ledende byen i Norden.


Denne særpregede byen ønsker Frps lokalpolitikere å rasere med enda flere og høyere betongbygg. Byens ansikt er allerede skjemmet av rådhuset, statens hus og fylkeskommunens kontorbygg, foruten den groteske bygarasjen. Byantikvaren sier heldigvis nei. Andre argumenterer for at fortetningen heller bør komme langs den svært påkostede bybanen sørover mot Nesttun og videre mot Flesland. Bybanen vil få stor kapasitet og boliger og arbeidsplasser i gangavstand fra stasjonene vil være god byplanlegging.Rådhuset med Fløyen bak.

6 kommentarer:

Anonym sa...

GjeeeEEEeeeeeeesssppppppp.......

Konrad sa...

Nok en saklig kommentar fra en østlending.

Anonym sa...

Stort sett enig med FRP men
Bergen sentrum har nok
høyehus eks rådhuset og
statshuset.Bergen må beholde
sitt særpreg med gammele
trebygg og murbygg.JILL

Martin sa...

Her er jeg faktisk helt enig med deg, Konrad. Jeg ønsker ikke stygge ekle høyhus i Bergen. Vi er Hobsyssel, ikke Mordor!

Unknown sa...

Jeg synes det er litt fantasiløst å begrense seg til småhus. Det er vel ingen som vil plante blokker på Bryggen, men nye områder som Marineholmen, Laksevåg og Nygårdstangen kunne godt fått høyere bygg.

Jeg vil heller ha en by med spredte 40-meters bygg med parker rundt, enn med tettpakkede fire-etasjes bygårder som hegner inn trange asfaltsmug.

Nå bruker det offentlige et titalls milliarder på å pynte i Oslo, kan vi ikke få et og annet signalbygg i Bergen også?

Konrad sa...

Ketil:
Oslos høyhusbebyggelse rundt Oslo S er vel ingen ubetinget suksess. Det er en særdeles dårlig ide å ødelegge Bergen på samme måte.

Når bybanen nå snart er på plass er det en mye bedre ide å fortette bebyggelsen langs denne.