mandag 10. august 2009

Siv Jensen: Alkohol er sunt, året rundt!

- Å si at alkoholen har skylden for noe som helst, går jeg ikke med på, sa Siv Jensen (Frp) på et dialogmøte med minoritetsungdom (Aftenposten 10.aug, min kursivering).


Dersom Jensen er korrekt sitert må dette være ny rekord i faktafornektelse selv i Frp.

Alkohol er kanskje Norges viktigste sosiale problem, selv om det helt klart blir slått av tobakk når det gjelder negative konsekvenser for folkehelsen. Alkohol er imidlertid langt farligere og mer avhengighetsskapende enn f.eks. khat, cannabis, ecstasy og LSD.

Alkohol er svært skadelig ved langvarig og regelmessig overforbruk. Omkring 10 % av befolkningen har alvorlige alkoholproblemer, det betyr at kanskje en fjerdedel av befolkningen har en alkoholiker i familien. Alkoholisme utgjør dermed et større sosialt problem og helseproblem enn narkotika.

Ved omkring en tredjedel av dødsfall i trafikken er alkohol involvert. Drukning fra kai og ulykker på sjøen er ofte alkoholrelatert. Fyll er den dominerende årsak til vold, særlig mellom personer som ikke kjenner hverandre (blind vold). Fyll øker også sjansen for å bli utsatt for vold. Vold i familien er ofte alkoholrelatert.

Alkohol har ikke skyld i noe som helst, Jensen?

La meg også minne om at Frp vil øke tilgjengeligheten av alkohol.Helt, absolutt, fullstendig harmløst på alle tenkelige måter. Drekk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ecstasy og LSD er mer skadelig enn alkohol. Men ikke cannabis. Det er ikke veldig skadelig.

Konrad sa...

Ikke i følge medisinske eksperter, forskning publisert i Lancet (ledende medisinsk tidsskrift).

Admiral_Gringo sa...

Dette handler om tidsperspektiver.

LSD og Ecstasy tar knekken på deg raskere enn alkohol.
Du må holde på ei stund før alkoholen ødelegger deg.

Ellers er ikke polyneuropati og inkontinens (endestasjonen for alkoholikere...før grava) noe vakkert syn.

Konrad sa...

Kardinal Gringo:
Vel, som du ser av nyere innlegg på bloggen mener medisinske eksperter at alkohol er blant de farligste stoffene. Men det er rett som du sier: stort daglig inntak over lang tid er avgjørende eventuelt akutt forgiftning som er like alvorlig som overdose heroin.

Khat og cannabis er ganske uskyldige greier, men altså forbudt.

Konrad sa...

Ja, altså: Poenget mitt var vel å påpeke at Siv Jensens påstand (at alkohol er harmløst) er ganske vanvittig faktafornektende.