tirsdag 8. september 2009

Bomb Brasil! Bomb Irak!

Bomb Kongo* ropes det høylydt i bloggosfæren etter nyheten om dødsdommen mot Moland og French ble kunngjort. Kan ikke huske at opphisselsen var så stor da Osman Omer Osman ble dømt til døden i kurdisk Irak for noen år siden. Faktisk var det en kjent justispolitiker i Frp som synes dødsdommen var helt grei**, andre representanter for det samme partiet ville heller ikke ha problemer med dødsstraff for Krekar. Kanskje vi skal bombe Irak? ....øh, shit, nei det har vi visst allerede gjort.

I Brasil sitter dessuten nordmannen Shahid Rasool stadig fengslet under uverdige forhold. Utenrikstjenestens stasjon i Natal er visstnok ikke interessert i å hjelpe ham og han er heller ikke dømt for noe. Skal vi bombe Brasil?

PS: Rasool er pakkis, så da er det kanskje ikke så nøye?***

*Skal vi sende F16 fly fra Norge? Uten amerikanernes hjelp? Fly over halve Afrika og bombe et land på størrelse med Vest-Europa?

**Ellingsen uttalte i den forbindelse at Utenriksdepartementet ikke bør forsøke å få Osman utlevert til Norge for å gi ham en mer human soning. "Nei, det synes jeg ikke. Det blir å honorere en borger som er dømt i et annet land. Vi bør ikke være overdommer, men respektere at her er det en annen kultur, med andre strafferammer," sa Ellingsen. Men i Kongos tilfelle har Ellingsen snudd 180 grader rundt.

***Og "Joshua French" er da for svarte ikke et norsk navn? French er britisk statsborger. Ellingsen anerkjente den gang ikke Osman som norsk borger.

Se også Frp-koden.

4 kommentarer:

Bernt sa...

Er enig med hovedpoenget ditt, bare så det er sagt.

Men, såvidt jeg husker, så fikk Osman norsk statsborgerskap på feilaktig grunnlag. Det ble diskutert hvorvidt det kunne tilbakekalles.

French har såvidt jeg vet dobbelt statsborgerskap, så da er han ihvertfall en fullverdig norsk statsborger med tanke på norsk assistanse.

Konrad sa...

Vel, noen detaljer som jeg ikke kjenner til (Rasool er norsk statsborger), men hovedpoenget er forsåvidt uendret: Dobbelmoralen oppsiktsvekkende (ikke bare hos typer som Ellingsen, men i norsk offentlighet generelt).

Spørsmålet blir så hvordan vi kan forklare denne dobbelmoralen. Kan det være fordi Moland og French er snille norske nordmenn, mens Rasool og Osman er skumle muslimer?

Goredom sa...

Uansett, bytt ut Osman med Moland/French, og Irak med Kongo, så lyder den gamle artikkelen slik parafrasert:
FRP mener Utenriksdepartementet ikke bør forsøke å få Moland og French utlevert til Norge for å gi dem en mer human soning.

- Nei, det synes jeg ikke. Det blir å honorere borgere som er dømt i et annet land. Vi bør ikke være overdommer, men respektere at her er det en annen kultur, med andre strafferammer. (Uttaler FRPS justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen)

Man burde få offentliggjort den der på hver en gatalykt og hvert hushjørne i disse dager.

Konrad sa...

Just precis.

Når fikk forresten Frp respekt for andre kulturer? Den kulturen og de strafferammene som omtales (i Irak/Kurdistan og Afganistan) er jo helt eller delvis sharia. Når ble Frp positive til sharia?