søndag 13. september 2009

Stem Venstre i år

I år stemmer jeg Venstre (en stund siden sist). Jeg mener at det i år er flere grunner enn på lenge til å sikre V plass på Stortinget og oppfordrer derfor flere til å gjøre det samme.

Det er ikke plass og tid til å gå gjennom alle argumentene i detalj, men noen hovedpunkter sortert i to kategorier.


1. Taktisk

Det finnes bra ting i Frps program, men i hovedsak er partiets frynsete rykte vel fortjent særlig når man ser partiets løytnanter i løs formasjon og når man ser på den økonomiske politikken. Derfor er jeg nøye på at min stemme ikke er en stemme på Siv Jensen som statsminister eller Frp i regjering. (Solbergs liksom-Høyre er selvsagt mer ansvarlig og mer anstendig, men fortjener heller ikke regjeringsmakt.) Nå forsøker sentrale Ap-folk å knekke Frp-koden, og det på en eklest mulig måte. Dette bør Ap straffes for og vår oppgave som velgere er å straffe politikk og politikere som ikke holder mål. Ap bør også straffes for sin kryping for EU og særlig for sin autoritære og totalitære tendenser (bl.a. datalagringsdirektivet). Den sittende regjeringen trenger mer motstand enn det Hallgeir Langeland kan by på.

Gitt dette (og Sponheims berømte garanti) er den beste løsningen å stemme V.


2. Substansielt

I konkrete saker og generell ideologi er Venstre egentlig det eneste alternativet for en sosial-liberaler (som må holdes godt adskilt fra de falske liberalerne i DLF og ekte, men dogmatiske liberalere), for sosial-liberalere som forsøker å balansere idealisme og realisme:


Noen meget gode begrunnelser for årets stemme:
- Virrvarr
- Solvik (liberaleren)
- Esquil
- Bjørn Stærk og her
- Pleym
- Mihoe
- Vox Populi
- Hjorthen (er god som alltid men han ser fortsatt ut til å tvile)
- Øyvind Strømmen MDG


Ingen kommentarer: