onsdag 23. september 2009

Frp - et åpenlyst rasistisk parti

«Frp er nå et åpenlyst rasistisk parti som hemningsløst spiller på folks frykt og fordommer,»
tordnet Erik Solheim på SVs landsmøte i 1995. Det er Anders Horn som minner oss om dette.

Anders Horn stiller det betimelig spørsmålet: Hva har skjedd med offentligheten når det er en skandale at Frps Mette Hanekamhaug sammenlikner Jens Stoltenberg med lommemannen, mens det er greit at Siv Jensen stempler asylsøkere som voldtektsmenn?

Har vi faktisk fått danske tilstander? Er det blitt helt PK å bruke rasistisk retorikk, men ikke OK å påpeke dette faktum?

Apropos
Øyvind Strømmen har en glimrende artikkel om den nye eurofascismen. Strømmen påpeker blant annet omstillingen fra antisemittisme til islamofobi:

I Vest-Europa er det imidlertid først og fremst den anti-islamske bølgen ekstremhøyre rir på. Siden sist på nittitallet har britiske BNP for eksempel gått fra å snakke om innvandring generelt og jødisk innflytelse spesielt til å snakke om islam og muslimer hele tiden. At det er en bevisst strategi har partilederen Nick Griffin, en veteran på den britiske nasjonalistscenen, flere ganger gjort klart. (...)
Partienes fellesnevner – den sterke nasjonalismen – skaper også i seg selv problemer. Slovakiske SNS, rumenske PSR og ungarske Jobbik ville ha få vansker med å forenes i sin knallharde retorikk mot romafolket. Men både i Slovakia og i Romania finnes betydelige ungarsk-etniske minoriteter, og SNS og PSR er ikke bare anti-roma, de er også markant anti-ungarske.
Srebrenica: Det eneste folkemordet i Europa etter Hitler.

15 kommentarer:

Admin sa...

God sammenligning den med miniputten Hanekamhaug sine ungdommelige fjaseri og Siv Jensens ekle uhyrligheter.

Dit er vi altså kommet.

Ingenting er enklere enn å sparke folk som ikke kan forsvare seg.

Konrad sa...

Ja, og 93% av asylsøkerne har faktisk id-papirer.

Lae er forresten en av de få på høyre-siden som taler de svakes (fattige, innvandrere, homser...) sak.

Høyrejente sa...

Hør nå her, rasisme handler kun om rase. Ikke om noe annet. Er du rasist tenker du at en folkegruppe eller en rase er mer verdig enn en annen.
Når det gjelder innvandring fra muslimske land derimot, handler det om problemene det fører med seg på bakgrunn av deres kultur. Her i Vesten er homofili akseptert, mens i muslimske land lider folk som i det hele tatt gir tegn på homofili grusomme skjebner. Her i Norge er kvinner like frie som menn og blir av alle i det store og hele sett på som likeverdige, noe vi er. Det finnes jo noen som mener kvinner hører hjemme på kjøkkenet, men det har ingenting med dagens vestlige kultur å gjøre. I muslimske land skal kvinner dekke seg til og har ingen rettigheter, de er mannens eiendom. Mannen har lov til å slå kvinnen (bare ikke i ansiktet, fordi da blir hun ikke så pen)
Tror du innvandrerne fra disse landene legger igjen disse holdningene i hjemlandet? Er du så naiv? Jeg har opplevd å bli kalt hore av somaliere og kurdere fordi jeg kler meg som jeg gjør. De sier at kvinnen selv er skyld i voldtekten, fordi de gikk lettkledd. En kvinne kan gå NAKEN uten å være skyldig i egen voldtekt. Jeg sier ikke at alle tenker sånn, det finnes mange bra muslimer, men altfor mange dårlige også. For det er mange radikale muslimer. En statsråd i Iran snakker om å utslette Israel.. Også sitter halvparten av Norges befolkning og hater Israel fordi Israel prøver å forsvare seg mot terrorister. Greit, Israel kunne godt ha gjort ting annerledes, men de må kunne gjøre noe for å forsvare seg mot landene rundt og terrororganisasjoner som Hamas. Og når de forsvarer seg så hater alle jødene.
Grunnen til at FrP vil begrense innvandringen er basert på kulturforskjeller. Jeg vil at vi skal ha innvandrere og også gjerne fra muslimske land, men da må noe skje når de kommer hit. For det første bør det ikke være for mange, da nordmenn burde få være majoriteten i Norge. For det andre må de forkaste holdningene til homofili og kvinner og andre ting som ikke er forenelig med vårt vestlige samfunn. Jeg vil gjerne ha andre kulturer i Norge også, jeg vil bare ikke ha andre verdier rundt frihet og verdighet. Og norsk kultur skal dominere. Det er ikke rasisme, det er realisme og sunn fornuft! Takk for meg

Konrad sa...

Høyrejente:
Vel, jeg siterte Solheim, det var ikke mine egne ord.

Ellers er det ikke en millimeter bedre å snakke om "kultur" eller "religion". Dersom du hadde lest en del av det våset såkalt moderate folk som Hans Rustad smører i hop, brukes kultur/religion akkurat på samme måte som man brukte rase tidligere.

Den leksen du lirer av deg er nok helt uinteressant.

Høyrejente sa...

Kan du ikke bare svare på argumentene mine i stedet for å avblåse dem på den måten? Et tegn på at du ikke har noe fornufitg å si, kanskje. 1800 asylsøkere hvert år, de fleste er muslimer, mange av dem er bra mennesker, men mange av dem greier ikke å akseptere kvinners rettigheter og homofili osv..

Konrad sa...

Høyrejente:
Det du skriver er en salig saus av alt mulig, fra Iran-Israel-Hamas til voldtekter i Oslo. Du snakker om islamske land og du snakker om muslimer i Norge. Norske muslimer kan jo holdes ansvarlig for det tøvet Ahmadinejad holder på med, like lite som norske kristne kan holdes ansvarlig for det Bush eller herrens motstandshær i Uganda driver med.

Hvorfor skal "nordmenn" være majoriteten i Norge? Gir lys hud og lyst hår en spesiell rett til å bo i Norge?

Høyrejente sa...

Nordmenn bør være majoritet i Norge, rett og slett fordi det er Norge. Og norsk kultur bør bli bevart. Utenlandsk kultur er bra å ha en del av, men i Norge gjelder først og fremst norsk kultur, så det bør ikke ta helt overhånd. Plutselig snakker man om utenlandske flagg i togene på Norges uavhengighetsdag osv. Selv er jeg faktisk spansk og synes sånt er helt forferdelig dumt og unødvendig. Og ALLE som kommer til Norge skal akseptere kvinner og homofiles osvs rettigheter og tilpasse seg våre vestlige verdier

Konrad sa...

"rett og slett"? Hva slags argument er det?

Og hva er forresten en nordmann? Er samer nordmenn? Hans W. Steinfeld? Abid Raja? Kong Harald?

Dessuten er det ikke tog på uavhengighetsdagen, det er tog på grunnlovsdagen.

Alisa sa...

Du høyrejente.

Jeg har opplevd å bli kalt hore av nordmenn, vennina mi ble kalt hore av svensker, og jeg er sikker på at veninna hennes igjen har blitt kalt hore av dansker? Skal det representere alle dansker, alle nordmenn, alle svensker kanskje?
Jenter kaller hverandre hore i dag, gutter kaller jenter hore bare en krangel kommer i gang, hvis dette er ditt argument på den kulturen innvandrere har med seg til Norge, synes jeg det er lavt!

Dessuten har vi mange flere eksempler på innvandrere som har intergrert seg veldig bra i samfunnet, men selvfølgelig hører vi bare om det fåtallet innvandrere som ikke klarer å inntegrere seg og har negative holdninger f.eks angående homofili. Da synes jeg jammen meg VG snart burde skrive en artikkel om det fåtallet av nordmenn som har sterke negative holdninger angående homofili.

Bare så det er sagt, så er det ingenting som skaper sterkere samhold i en gruppe en et felles hat, og det er det FRP spiller på. Det har partiets representanter bevist gang på gang, så takk til dem for det.

Alisa sa...

Ja, du har dine meninger om Israel og Palestina også. Israel har selvfølgelig rett til å forsvare seg, akkurat som alle andre land har. Men det argumentet er litt vel oppbrukt, og retten til å forsvare seg kan ikke brukes som et argument for å rettferdiggjøre det faktum at befolkningen på Gaza blir holdt som slaver, og må gjennom ørten sjekkepunker for å nå frem til et sykehus, eller at de får et par min på å pakke kofferten før en bulldoser kommer og river ned huset til en familie, det kan heller ikke rettferdiggjøre innvasjonen tidligere i år. Hvis det er slik at Israel har rett til å forsvare seg mot angrep, så har vel Palestinerne det også, da ser jeg ingen feil i det Hamas driver, de forsvarer vel bare befolkningen? Det er noe som heter terror vs. terror. Og når i alle dager ble palestinske skoleelever og skoler Hamas!?

Det er mange radikale muslimer? Ehm, nei jeg tror faktisk ikke det, du skal være forsiktig med å bruke ordet mange i påstandene dine. Ahmadinejad er vel en person så vidt jeg vet, det er også noen som snakker om å forby islam. Det er også noen som snakker om at Radovan Karadzic er en helt fordi han ville utslette 300 000 muslimer i Bosnia, og fordi han lyktes med folkemordet i Srebrenica.Og forresten så har du kanskje ikke fått med deg de massive demonstrasjonene som var i sommer i forbindelse med valget i Iran, hvor folk demmonstrerte MOT Ahmadinejad? Det er ikke islam som er undertrykkende, det er ikke muslimer generelt, det er heller ikke mange slik du påstår, det er rettssystemet, politikken og staten, og det som er litt rart er at de som er ledere i disse landene hvor kvinner er underrtrykte, faktisk vinner valgene gjennom korrupsjon! Så hvor ligger problemet egentlig??

Så vidt jeg vet hater ikke halve norges befolkninig jøder heller.. sterke argumenter må jeg si..

Konrad sa...

Alisa:
Jeg vet ikke helt hvilken debatt du knytter an til. Jeg har aldri forsvart Israels bombing av skoler og sykehus.

Alisa sa...

Siktet ikke til deg men til Høyrejente som komenterte Israels rett til å forsvare seg.

"Også sitter halvparten av Norges befolkning og hater Israel fordi Israel prøver å forsvare seg mot terrorister. Greit, Israel kunne godt ha gjort ting annerledes, men de må kunne gjøre noe for å forsvare seg mot landene rundt og terrororganisasjoner som Hamas. Og når de forsvarer seg så hater alle jødene. "

Konrad sa...

Israel har selvsagt rett til å forsvare seg mot terrorister. Det skulle bare mangle. Og som jeg har sagt en del ganger: En del av kritikken mot Israel tipper over i antisemittisme.

Alisa sa...

Ja, det er jeg enig i.
Jeg nekter selvfølgelig ikke for israels rett til å forsvare seg, men man kan lure på hvem de forsvarte seg mot under innvasjonen tidligere i år? Når de bomber skoler, sykehus osv. så kan ikke det forsvares med det faktum at israel som stat har rett til å forsvare seg. Jeg retter bare kritikk mot israels politikk og handlinger i Gaza og mot den palestinske befolkningen, ikke mot jøder. Det er de israelske poltikerne som sitter med makta og tar bestemmelsene, ikke befolknigen i israel. Det er bare synd at det er et så stort fravær av kritikk rettet mot bosetningene blant annet, og selvfølgelig også Hamas' aktiviteter på Gaza.

Folk blir fort usakelige når det kommer til temaer som dette, dersom du kritiserer israel blir du fort jødehater, kritiserer du situasjonen i palestina og hamas tråkker du på islam, plutselig!

Anonym sa...

Infatuation casinos? make sure of this green [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. director and postpone online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also probe our blooming [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] shun at http://freecasinogames2010.webs.com and gain legitimate folding shin-plasters !
another new [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele neighbourhood is www.ttittancasino.com , in gain german gamblers, submit c be communicated during unrestrained online casino bonus.