onsdag 16. september 2009

Pule for penger?

Rundt 1,7 prosent av svenske ungdommer i aldersgruppen 16-25 år har solgt seksuelle tjenester, skriver Dagbladet. Dette utgjør dermed ca 20.000 unge svensker. Sverige har kriminalisert sexkjøp, som i Norge. 20.000 sexsalg betyr altså minst 20.000 brudd på den svenske prostitusjonsloven.

Dersom dette er overførbart til Norge, slik professor Træen antyder, snakker vi om 10.000 brudd på loven i Norge. Dette kommer i stor grad i tillegg til de profesjonelle sexselgerne. Det første halvåret den norske sexloven virket, ble til sammenligning 42 menn bøtelagt for sexkjøp.

Nå skriver VG at politiet tar kontroversielle metoder i bruk for å avsløre halliker og horekunder: For å avsløre sexsalg svarer kvinnelig politi i mobiltelefonen og utgir seg for å være prostituerte. Se grundig drøfting hos Bore og i Borgerrettighetsbloggen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg kjenner en del homser, og det er veldig vanlig at homser selger sex frivillig til eldre homser. Enten i bytte mot gaver som dyre klokker o.l. eller straight cash. Ser ikke helt problemet med dette, dessuten er det i gråsonen mellom kjæresteforhold og sexsalg. Hva faen er det moralistiske myndigheter har funnet på med dette forbudet?