fredag 4. september 2009

Ekstremistiske dyrevernere

Eier av pelsfarm ble anmeldt av dyrevernaktivister for å ha drevet mislighold av sine rever. Nå viser det seg at de syke revene ikke hørte til på gården hans, men er blitt plassert der, skriver Dagbladet og VG. I følge Dagbladet er opphavet til de syke og skadde dyrene dokumentert ved DNA-analyser utført ved Veterinærhøgskolen.

Dyrvernaktivistene er naturromantikere som i årevis har næret et intenst hat mot pelsdyrnæringen spesielt. De har antakelig ergret seg grønne over at de aldri har klart å ta knekken på pelsdyrnæringen. Det overrasker derfor ikke om de har gått til det skritt å plante "bevis" i et siste oppgjør med sin favorittfiende.

Disse dogmatiske dyrevernerne har diktet opp en argumentasjon om at pelsdyravl er forkastelig og mye verre enn annet dyrehold fordi pels er pynt. En syltynn venstremoralistisk argumentasjon.

Se også Yngves blå box.

4 kommentarer:

Nordlysbyen Alta sa...

Pelsdyr er en fornybar ressurs og selvfølgelig bedre enn plagg som er delvis oljebaserte.

Selvfølgelig skal pelsdyr ha det bra og her er det viktig at mattilsynet gjør en bedre oppfølgingsjobb.

Nå som det er avslørt at "dyrevernere" har skadet pelsdyr, og plassert de hos noen oppdrettere i en svertekampansje så bør politiet få de ressursene som trengs til å komme til buns i denne saken, men det er også veldig negativt for oppdretterne. Oppdretterne burde ha sørget for bedre sikring og oppsyn/vakthold med dyrene sine. Kameraovervåkning koster penger, men oppdretterne bør satse på stordrift slik at de har råd til å sikre dyrene bedre.

Bloggere og media burde også lære av denne saken og ikke brukt bildematerialet som aktivistene presenterte.

Anonym sa...

Du er sikker på at DB og VG er sannhets vitner,har du vert på en pelsdyrfarm eller på veterinærhøyskolen da Konrad.Bonden påstår at disse revene ikke er hans,vel hva hvet vi om dette er sandt.Og tror du at veterinærhøyskolen er en uhildet kilde tror jeg at ikke er du på jordet men på feil jordet også.Har sjøl fått se denne næringen på kloss hold og de var ikke noe vakkert syn,siden du påstår at disse dyreværnerne mishandler dyr, så kan jeg komme med en påstand jeg også en som er like sannsynlig som din.Du,DB samt VG er kjøpt og betalt av pelsdyrnæringa,skulle forresten sett deg i et slikt bur og fått det samme foret,nemlig avfall av rev mink som har mått bøte med livet for at søppel av begge kjønn skal vise seg fram med pels de ikke er født med.T J

Konrad sa...

TJ:
DB og VG kjøpt og betalt av pelsdyrnæringa? Det er jo bare et fantasifoster. De samme avisene skrev jo ytterst kritisk da denne saken kom opp. Tror du virkelig forskerne på Veterinærhøgskolen fusker med DNA-prøvene? Dropp konspirasjonsteoriene.

Om denne konkrete saken vet jeg ikke mer enn det som står i avisene.

Men jeg kjenner godt til disse dyrevernerne og vet hvor ekstreme de er.

Jeg har også førstehånds kjennskap til næringen, i motsetning til de fleste som synser om saken.

Alle husdyr holdes innestengt i trange bur. Det er oppsiktsvekkende dobbelmoralsk å angripe bare en del av landbruket, til og med den minste. ca 400 pelsdyrfarmer mot ca 15.000 melkeprodusenter, og flere tusen grisefarmer og eggeprodusenter.

Anonym sa...

http://www.aftenposten.no/dyr/article3252390.ece