lørdag 22. november 2014

Tybring-Gjedde en tulling?

Tybring- Gjedde har blitt en politisk marginal skikkelse, ikke bare i norsk politikk, men også i Fremskrittspartiet, skriver Nils August Andresen i Morgenbladet 21/11.

Er dette en diplomatisk måte å si at han er en tulling, en løs kanon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, det er snart jul. Nils August er bare ute med ønskelista si.

Tybring-Gjedde er forbilledlig klar i talen, og det er lett å få tak i hva han mener. Samtidig fungerer han i et lende som har vist seg langt dyktigere til å mestre interne motsetninger enn mange andre partier. Se på Sandberg, som ikke bare selv landet på beina etter egen bok. Nå får Tybring-Gjedde både anerkjennelse og respekt fra samme Sandberg.

Sammenlign dette med f.eks. Høyre, som eter egne ledere til frokost. Eller den heksegryta som miljøet AP/LO er til tider. Eller det svært toksiske miljøet du noen ganger har i SV.

FrP har hatt sine interne feider, ingen tvil om dét, men husk også at det er det eneste skatte- og/eller innvandringskritiske partiet som finnes i Norge. Da er det naturlig at du har en mye mer sprikende medlemsmasse. Dette til tross, eller kanskje nettopp derfor, viser FrP seg mang en gang som et parti med større takhøyde enn de fleste andre.

At Nils August, av alle, antyder at ANDRE er marginaliserte, er fornøyelig. De færreste vet hvem NAA er, og av de få som vet det, er det enda færre som har giddet å lese en tekst han har skrevet til ende. Av de som har gjort det, er det langt fra alle som er enige, og tilsvarende flere som lurer på hva budskapet var.

Er NAA i en posisjon hvor det er naturlig å snakke om at andre er marginaliserte? Er det så mange som en promille av folket som vet hvem NAA er, eller hva han står for? Jeg tviler.

Trond Vangen sa...

Tybring-Gjedde er en av de viktigste og fornuftigste politikerne vi har i Norge i dag.

Etter å ha lest noe av dine skriverier, er det ingen tvil, du er den desidert største tullingen jeg noen gang har møtt" på.

Konrad sa...

Kjære Trond
Takk for opplysende og velbegrunnet kommentar!