tirsdag 17. mars 2015

Quislingene blant oss

Hege Storhaug har fått det for seg at statsminister Solberg er en "kultursviker".

Selv om noen ikke liker det så er "kultursviker" her synonym for forræder eller i endog quisling.
Har jeg belegg for en slik påstand?

Joda, Storhaug har drevet slik dårlig skjult hinting før som da hun sammenlignet fromme norske muslimer med Quislings flokk. Storhaug inngår i det hele tatt i en ekkel tradisjon. Hennes gode venn Bruce Bawer navngir i boken The New Quislings kjente personer som quislinger.

"Det startet på samme sted som der quislingene på 30-tallet samlet massene: 
Rundt 3000 mønstret Universitetsplassen i Oslo."

Tybring-Gjedde og Kent Andersen brukte samme retorikk i "Disneyland". Kent Andersen snakker endog om Arbeiderpartiet som kulturquislinger (kladd til kronikken i Aftenposten).


Assosiasjonen til ABBs teori om "kulturmarxisme" er åpenbar.

Hege Storhaug og HRS etterlater seg et stadig tydeligere brunt spor i offentlig debatt.
Brun, men ikke på den måten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir litt sitater her, men dette er for å underbygge hvorfor jeg mener at du er uredelig.

"Joda, Storhaug har drevet slik dårlig skjult hinting før som da hun sammenlignet fromme norske muslimer med Quislings flokk. "

vs

"Det startet på samme sted som der quislingene på 30-tallet samlet massene: Rundt 3000 menn mønstret Universitetsplassen i Oslo 12. februar, mange ikledd samme kodeks som islamstifteren Muhammed: Lang kjortel, posebukser til ankelhøyde, hodeplagg, pluss fullskjegg. Med tyngde viste de forakt for det samfunnet som har gitt dem alt av goder."


Selv ville jeg neppe dratt opp dette med quislingene som samlet massene på samme sted. Visst er det på mange vis et svik mot verdiene til det samfunnet som holder de fremmøtte i live, men det finnes for mange lesesvake mennesker til at det er en god idé. (Pisa-testene og alt det der, vet De). Det blir en knagg man kan henge en avsporing på.

Teksten til storhaug er som helhet sober, og inneholder vitterlig ikke det du hevder. Kanskje skulle du vurdere ditt eget språk i samme setning: du snakker om fromme muslimer. Hva mener vi med from? Hva er en from kristen? Hallesby? Hva er en from muslim? Kan man være en from muslim og elske sin neste, selv om dette skulle være en vantro?

Skulle man bruke ordet from, kunne det kanskje være om Storhaugs håp for fremtiden?

"Vi trenger politikere som utviser genuin kjærlighet og ærbødighet for Norges kjerneverdier, og som handler deretter:

* Kartlegg den ideologiske basen til muslimske trossamfunn. De som også er politiske, skal behandles politisk og dermed ikke motta statlig støtte. Dere finansierer i dag krefter som jobber intenst for å avvikle demokratiet til fordel for sharia. Makabert, men udiskutabelt sant.

* Avvis særkrav – de går alltid på bekostning av friheten, særlig til de sårbare.

* La alle jenters hår flagre fritt i barneskolen. Islamistene vil gremmes.

* Fjern de mobile fengslene, uniformene burka og niqab.

* Stopp all integreringsstøtte til religiøse/etniske grupper og kanaliser pengene inn i samfunnets fellesarenaer. Særlig der barna bør være.

* Slutt å renne ned moskeene i sikkert velment ”dialog”. Muslimer er først og fremst mennesker, ikke religiøse objekt."


Sitatene er hentet fra den kronikken som du fremhever som aldeles skrekkelig.

Konrad sa...

Blablabla.

Hvorfor nevner Storhaug Quisling og NS? Fordi også de hadde utendørsmøte på universitetsplassen? Det er jo en meningsløs analogi. Universitetsplassen og Eidsvolls plass brukes jo til alt mulig, men Storhaug velger altså å nevne Quisling. Hensikten er åpenbar og det er ekkelt.

Anonym sa...

Det er ekkelt når noen sviker alt som det landet som har gitt dem alt står for. Og strengt tatt er sammenligningen for snill!

Hvor mange NS-folk var tilhengere av homsehenging, steining av utro osv? I sammenligning var nazi-yngelen de reneste dydsmønstre. Jødehatet stakk heller ikke like dypt.

Konrad sa...

Nok en kommentar som ikke forstår poeng.