søndag 9. desember 2007

Avskilting av politimenn


I 2006 inndro Helsetilsynet autorisasjonen for 70 helsepersonell i Norg, skriver Aftenposten. 20 av disse var leger og 24 var sykepleiere. Helsetilsynet kan altså ved administrativt vedtak avskilte leger, sykepleiere, tannleger etc på grunnlag av "grov mangel på faglig innsikt, uforsvarlig virksomhet, grove pliktbrudd etter denne lov eller bestemmelser gitt i medhold av den, eller på grunn av atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen."

Helsepersonell og politimenn har visse likheter i yrkesutøvelsen: I bestemte situasjoner rår de over personens liv og helse. Men det er også en viktig forskjell: som pasienter kan vi avstå fra å bli behandlet av en lege eller tannlege vi ikke liker eller ikke stoler på, men vi kan ikke velge hvilken politimann vi skal bli kontrollert eller arrestert av.

Det er derfor merkelig at helsepersonell som enkeltpersoner er underlagt klart strengere tilsyn enn politimenn som enkeltpersoner. En sykepleier mister ikke bare jobben men må regne med å mistet retten til å jobbe som sykepleier dersom han eller hun stjeler noen doser morfin.

Trond Volden og hans kolleger tok livet av Eugene Obiora på en måte som minst tyder på grov mangel på faglig innsikt. Resultat: de fikk et klapp på skuldra for "godt politiarbeid".

På tide å sende varsel om avskilting?
Gi Kudos til denne saken!

2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Konrad sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.