tirsdag 28. januar 2014

Individ eller borger?

Høyre vil begrense tilgangen til å søke i skattelistene. Høyres omtanke for individet og privatlivet er prisverdig, og vil begrense tilgangen for å hindre "snoking". Men skatt er ikke noe vi betaler bare som privatpersoner, det er ikke en del av privatsfæren. Hva vi gjør på soverommet eller hvilket TV-program vi ser er en privatsak, skatt er det ikke. Skatt er den enkeltes bidrag til den store dugnaden og det bør ikke være hemmelig hvem som deltar på dugnad og ikke. Skatt er altså noe vi gjør som borgere, ikke som individer. Litt pussig at det borgerlige partiet Høyre mener at vi bare er individer og ikke borgere.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skatt er umoralsk, og jeg synes at skal ha forståelse for at mennesker ikke ønsker å bli uthengt offentlig som skattebetalere.

Konrad sa...

Ja det er grusomt, tenk å gjøre noe så skrekkelig som å betale skatt. Nesten bedre å bli uthengt som barnemishandler.

Anonym sa...

Det er på mange måter verre. En barnemishandler har jo hatt et valg.

Sånne ting ser man normalt stort sett bare ser på film. Først blir du misbrukt på det groveste, uten at du har mulighet til å forsvare deg, og uten at du har gjort noe galt, og så fullbyrder misbrukeren overgrepet med å dokumentere din fornedrelse på internett.

Skrytevideoer eller lister som dokumenterer at du er blitt misbrukt er rimelig lave saker.

Konrad sa...

Øhh?