søndag 20. mai 2018

Fuck Jonas Gahr Støre!

Hva er verst? En 19-årig poet som bruker et banneord i sin omtale av en maktperson? Eller en nettavis som tråler etter raseri og starter en hetsfest?
av Øyvind Strømmen, Dagbladet, 1. mars 2018 (utdrag, gjengitt uten tillatelse)


I vår egen virkelighet er 19-åringen riktignok en kvinne, norsksomaliske Sumaya Jirde Ali, samfunnsdebattant og forfatter av en samling ganske sinte dikt, «Kvinner som hater menn». Og det engelske banneordet ble satt foran Sylvi Listhaugs navn, og ikke foran Støres.

Nettpublikasjonen er også reell nok. Den heter Resett. Den er et nytt samlingssted for sinte innvandringsmotstandere, drevet med pengegaver fra milliardærer som Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen.


Det var Resett som - på redaksjonell plass - publiserte en artikkel der Sumaya Jirde Ali ble omtalt som «spissen på det somaliske og særdeles aktivt fødende, tunge spydet som er kastet inn i Norge», som «et hatsk pk-smykke med snevert utsyn» og som «selvopptatt posør for bakstreverske tanker».Resett trenger seg vei inn i offentligheten. De gjør det gjennom råttenskap. Og de bidrar til å flytte grenser for hva som er akseptabelt.


Hos Nettavisen - kan vi lese tegneserieskaperen Karine Haaland, som mener at Ali er en «offergeit», «en prisvinnende liten dumrian som en liten aktivistelite og deres sympatisører har blinker ut som Hovedoffer for erkefienden Mannen - i nåtid den verste av dem alle: Den Hvite Mannen».

*************Nei, fuck Resett!Ingen kommentarer: