torsdag 17. mai 2018

Karine Haaland har alvorlige problemer

Et sikkert tegn på at 17.mai nærmer seg er at NRK setter ut sin årlige tradisjonsrike "rasist-felle", skriver Katrine Haaland på Nettavisen.

Haalands resonnement er at NRK med vilje bruker programledere med litt mørk hudfarge (Noman Mubashir og Haddy Njie) som programledere 17. mai. Dette er i følge Haaland en utspekulert plan for å lure gode nordmenn til å reagere rasistisk og dermed kan disse 4 millioner gode nordmenn få en smekk på fingrene. Mubashir og Njie er altså ikke dyktige programledere, nei de er bare brikker i NRKs plan for å straffe ekte nordmenn for rasistiske tanker.

Det verste er at Haaland mener dette alvorlig, selv om det er så sprøtt at man skulle tro det hele er parodi.


Frode Bjerkestrand i BT sier det godt: Karine Haaland begikk karakterdrap på seg selv med et innlegg som "er godt over grensen for rasistisk og hylende konspiratorisk, bekrefter mistanken om at grensen for slike ytringer i norsk offentlighet har flyttet seg."

Stavrum har selvsagt rett i at Haaland har ytringsfrihet, det er et banalt poeng. Men så: "Kritikken viser at det koster å slå ring om friheten til å ytre provoserende meninger." Feil. Haaland "slår ikke ring om friheten", huns skriver absurde, til dels forkastelige ting og da får hun som fortjent. Stavrum skriver videre: "Responsen på Karine Haalands blogg på sosiale medier viser at hun ikke er alene om sitt synspunkt." Ja dessverre, det er en del av problemet, men Haalands skriblerier blir ikke bedre av den grunn.


Responsen på Document.no er temmelig forutsigbar og like kokko som Haalands innlegg: "PK-sektens prester...."

Ingen kommentarer: