onsdag 26. september 2007

Bakvendtland

Det siste retoriske grepet fra fremmedfiendtlige som Amund Garfors i de såkalte demokratene i Nordland er å definere antirasisme som rasisme, sitat: "hvor denne samboeren til Ali, Khoinor Nordberg i spissen, som rakker ned på politi, sjukehus og ambulansepersonell, og samtidig forlanger dem straffet og avsatt, nå gjør denne saken til en krystallklar manifestasjon av EGEN rasisme mot nordmenn?"

Kohinoor Nordberg er altså, i følge denne underlige logikken, rasist fordi hun kritiserte behandlingen Ali fikk og mente det hadde sammenheng med Alis hudfarge.

Slik Erasmus Montanus logikk støter jeg på stadig vekk. F.eks. fordi menneskeraser ikke finnes (bare gradsforskjeller i hudfarge), finnes heller ikke rasisme, og derfor er det OK å hetse folk fordi dette jo ikke er rasisme (fordi rasisme ikke finnes). Selv gir jeg egentlig blaffen om folk diskrimineres for sin hudfarge eller sin religion.

De underligste jeg hører fra disse rasistene er hvor intenst de argumenterer for at enkelttilfeller ikke er utslag av rasisme eller at det generelt er mye mindre rasisme i Norge enn det hevdes: "Vaskehjelpen Baidoo ble ikke utsatt for rasisme", "sosialklienten Obiora ble ikke utsatt for rasisme" (begge med opphav i Vest-Afrika, begge ble brutalt pågrepet av samme politimann), "Ali Farah ble ikke utsatt for rasisme (han fikk bare bedriten behandling)", etc.

Altså: den eneste rasismen i Norge er antirasistenes hat mot hvite nordmenn. Selv Erasmus Montanus kunne ikke tenkte ut slik bakvendtlogikk.


Geniet med bloggen Leftdritt bruker samme metode, selv om det er forsøkt innpakket i fjollete overdreven parodi: Ved vise at det faktisk finnes kriminelle innvandrere og svartinger, og at politiet da naturlig nok gjør en god jobb med å etterforske disse (dvs. at politiets forfølgelse av B-gjengen og andre kriminelle pakkiser ikke er rasistisk motivert), har man liksom bevist at politiet overhode ikke er rasistisk. Fordi politiets handlinger overfor B-gjengen er berettiget og lovlig, var politiets handlinger overfor Obiora også berettiget og lovlig.

Ingen kommentarer: