fredag 28. september 2007

Stopp Volden

Politimannen Trond Volden har vært i søkelyset etter at han ledet pågripelsen av Eugene Obiora som døde pga den hardhendte behandlingen. Obiora kom fra Nigeria og var det Truls Fyhn kaller en neger. Han ble pågrepet fordi han begynte kranglet med en saksbehandler og nektet å forlate sosialkontoret i Trondheim.

Senere har det vist seg at Volden er samme tjenestemann som i 1999 brutalt pågrep vaskehjelpen Baidoo (også hun svart) fordi hun utløste en alarm på jobb. Baidoo er liten og spinkel og representerte ikke noen trussel, dessuten hadde hun ikke gjort noe galt (hun bare vasket).

På bakgrunn av disse episodene har Volden vært under mistanke for rasistiske holdninger og atferd. I Trondheim har han også hatt ord på seg for å være ganske hardhendt og arresterer for et godt ord. I 2006 arresterte Volden en tilfeldig student etter påstått bråk på Studentersamfundet.

Dette er bare de som sakene som har kommet frem offentlig i tilknytning til Volden og det er god grunn til å anta at det finnes mange mindre saker av samme art like under overflaten.

Det er oppsiktsvekkende at politimester Marum har fredet en slik politimann som vanskelig kan ansees som skikket. Dersom heller ikke Riksadvokaten kan eller vil rydde opp i forbindelse med gjennomgang av Obiora-saken, må justisministeren og politidirektoratet innskjerpe reglene for tjenestemenn og øke adgangen til å "avskilte" udugelige politimenn utenfor strafferetten.

Folk som Volden er skadelige for samfunnet og de er faktisk også skadelige for politietaten.

Ingen kommentarer: