søndag 1. november 2009

BHH: Payback time

Bjarne Håkon Hanssen har i mange år arbeidet hardt for en moderat lønn. Konstant kritisk søkelys og søvnløse netter følger med jobben som politiker. Nå er det på tide at denne investeringen i nettverk og innsikt i politiske prosesser kaster av seg. It's pay back time, skriver Morten Strøksnes i BT.

Ap-politikere har blitt vandrende kontaktannonser, skriver Strøksnes: «Politiker til salgs. Stort nettverk. Liker bankbøker, samt lange turer i underskoger og næringsparker».

Dette er den nye norske formen for korrupsjon. Nei, det er ikke korrupsjon etter lovens bokstav, men hvordan kan vi, borgerne, ha tillit til "sosialdemokratiske" politikere når det fremste motivet for en politisk karriere er "ettermarkedet"? Hvordan kan vi vite at politiske standpunkt, initiativ og beslutninger ikke er motivert av politikerens ønske om å gjøre seg mest mulig egne til etterbruk? Hva er forskjellen på å få en fet jobb i næringslivet som takk for god jobb som statsråd, og det å få en bunke sedler under bordet?

Strøksnes poengterer på sin side: "Våre politikere utgjør ingen mafia. Innenfor mafiaen har man nemlig lojalitet."

Stoltenberg håper BHH kommer tilbake. Det er jo glimrende, da vil jo First House få en påvirkningsagent innenfor - da går vel timeprisen til himmels.Tidligere politiker inngår ny arbeidskontrakt.

Ingen kommentarer: