mandag 26. mai 2014

Islamiseringen av Norge

Hver bidige dag er det like tungt å være en norsk muslim. Hver dag er muslimer nevnt og belyst i negativ kontekst. Jeg som muslim er ikke lenger ansvarlig for bare mine egne handlinger, jeg har mistet rettigheten til å bli sett på som et enkeltindivid. Det er forventet at jeg og slike som meg skal fordømme andre muslimer hver gang noen reiser til Syria for å krige, noen undertrykker kvinnene i sin familie, noen vil innføre de omstridte sharialover her til lands, skriver Umar Ashraf på Aftenposten.

Ashraf ber om balanse og folkeskikk. Det komiske er naturligvis (og helt forutsigbart) at Ashrafs poeng blir bekreftet i kommentarfeltet, f.eks:
Du avslører deg selv i denne artikkelen. Det du ønsker er altså sensur og fritak for kritikk av ditt latterlige livssyn. Norge trenger IKKE flere ikke-demokratiske stemmer. Tør du stå opp i moskeen og kreve at kvinner og menn skal likestilles? At homofile skal ha like rettigheter som andre? At vitsetegninger av Muhammed skal møtes med et skuldertrekk og ikke opptøyer i gatene? Jeg respekterer mange muslimer, men da alltid på tross av religionen, absolutt ikke på grunn av. Islam har ikke en eneste positiv ting å tilføre det norske samfundet, men dessverre en hel masse negative konsekvenser. 
Eller:
Hovedgrunnen til all den negative omtale muslimene får må dere selv ta. Hadde dere for mange år siden tatt en mye tydeligere avstand fra islamsk fundamentalisme, så ville folk forstått at dere er for demokratiet, mot kalifatet og en religiøs stat.
Ingen av den lange rekken duste-kommentarer bryr seg om det Ashraf skriver, det bør kjører den samme gamle plata med hakk i.

Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så var det dette med grensa mellom toleranse og likegyldighet, da. Å tåle det utålelige, er ikke toleranse, men nettopp likegyldighet.

Anonym sa...

Islam er tvangsekteskap, hellig krig, dyreplageri på slakteriet, jødehat, pervers sharia, steining av utro og henging av homser, bilbrenning og ran.

Dét er bildet som galningene har lyktes i å selge, og dersom mannen mener han har et bedre produkt, må man si han kommer til kort i markedsføringen.

Dette er jo bare sutring. De andre har rent han overende. Han kan da ikke bli sur på oss fordi han selv er en dårlig markedsfører. Mener han at Islam har noe annet og positivt å by på, får han se å få det ut.

Inntil videre har merkevaren islam et dårlig image, den anses som en rimelig pervers cocktail.

Kan du gi et eneste eksempel på en produktsjef som har hatt hell med denne typen sutring?

Uansett er det feil vinkling å ta folk fordi galningene har gitt islam et dårlig rykte.

***************************************

Og da smeller Konrad til med trumfkortet:

Hvis du snakker stygt om:
- islam
- Burger King
- Monsanto
- Union Carbide
- Exxon

(stryk det som ikke passer) så er du dum.

Konrad sa...

Tja sutring? Han ber om balanse og folkeskikk.

Kommentarfeltet bekrefter bare Ashrafs observasjoner. De som skriver i kommentarfeltet forstår åpenbart ikke det poenget, i stedet bare bekrefter de poenget med spille den samme gamle plata, ganske komisk.

Anonym sa...

Folkeskikk? Hvilket folks skikk?

Konrad sa...

Har du tungt for det? Folkeskikk i debatt.

Anonym sa...

Ashraf ber om folkeskikk. Han er en skikkelig mann og vil ikke bli satt i bås med pakket. Du siterte nylig fra "Du må ikke sove", og jeg vil gjøre det samme. Du må ikke sove er et veldig flott dikt som viser seg å være uhyggelig tidløst, til tross for at det ble skrevet i relasjon til et spesielt diktatur.

"Du mener, det kan ikke være sant,
så onde kan ikke mennesker være.
Der fins da vel skikkelig folk iblandt?
Bror, du har ennu meget å lære!"


Du spør om noen har tungt for det. Mon det! Kanskje kan nedenstående tekst illustrere hvem det er, og kanskje gi et hint om hva Øverland ville tenkt om islam. Jeg vet ikke. Jeg har likevel tatt meg frekkheten å bytte ut et par ord i en tekst du sikkert kjenner igjen.

"Hver bidige dag er det like tungt å være en norsk nazist. Hver dag er nazister nevnt og belyst i negativ kontekst.

SSBs anslag for antall nazister i Norge ligger mellom 100.000 og 185.000, det vil si to til fire prosent av befolkningen. Denne lille prosentandelen av befolkningen blir hetset hver bidige dag - i kommentarfeltene i landets største aviser, i artikler og gjennom så å si alle landets medier.

Jeg som nazist er ikke lenger ansvarlig for bare mine egne handlinger, jeg har mistet rettigheten til å bli sett på som et enkeltindivid. Det er forventet at jeg og slike som meg skal fordømme andre nazister hver gang noen reiser ut for å krige, noen undertrykker jødene i sitt nærområde, noen vil innføre de omstridte raselovene her til lands.

Å gjøre narr av meg, min overbevisning og min fører er så normalisert at hvis det går for lang tid uten at mediebildet (inkludert kommentarfeltene) reflekterer dette på noe vis, får majoriteten av norske avislesere abstinenser."


Hva Øverland villa ha ment om islam, skal jeg ikke si. Men jeg vil tro at hadde han lest ovenstående fordreide tekst dengang i 1937, så ville han neppe tatt parti for den forulempede nazist. Han ville snarere sett det positive i at noe omsider begynte å ta til motmæle.

Ha en fortsatt flott søndag!

Konrad sa...

Makan til idioti.

Anonym sa...

Fordi? Du bruker jo selv samme teknikk.

Konrad sa...

Hvilken teknikk?