torsdag 22. november 2007

Obioras dødskamp

"Et voldsomt halsgrep var nær ved å kvele Eugene Obiora. Men han døde først da politiet fortsatte den kraftige fysiske maktbruken." skriver VG på nett.

"Et vitne beskriver Obiora mens han lå på magen på utsiden av lokalet, som en «gullfisk som ligger på land uten å få vann».
- Han lå helt i ro lenge, mens politibetjentene sto rundt. Da han så sprellet med bena var jeg helt sikker på det var dødskramper, sier vitnet til VG."

En opphisset person har høy puls og bruker mye oksygen, dersom han blir hindret i fullt åndedrett er det helt naturlig å forsøke å komme seg løs, dette tolker politiet som motstand mot deres arrestasjon hvorpå de presser hardere og bruker mer makt. Kort sagt, Obiora døde mellom hendene på disse politimennene, de presset livet ut av ham (akkurat som i den danske saken). Så la det ikke være tvil: politimennene (med Volden i spissen) drepte Obiora der og da. Jeg sier ikke at de gjorde det med vilje eller fullt overlegg, eller at de gjorde de av ondskap, men de gjorde det. Så enkelt er det.