lørdag 24. november 2007

Sex og vold i politiet

”Sør-Trøndelag politidistrikt har reist personalsak mot en ansatt på grunnlag av opplysninger om at en kvinnelig, underordnet kollega skal ha blitt utsatt for seksuell trakassering, melder politiet selv i en pressemelding. Polititjenestemannen har blitt overført til en annen, mindre betrodd tjeneste i politiet.” skriver Adressa.

Dette er forbløffende lesning når vi sammenligner med Obiora-saken: Obiora døde av kvelning da han ble presset hardt i bakken under pågripelse utført av politimenn i Trondheim. Saken fikk ingen konsekvenser for de aktuelle politimennene (bortsett fra at saken ble etterforsket og politibetjenten Trond Volden ble outet). Ingen personalsak, ingen forflytning, ikke en liten irettesettelse. Volden og kollegaene, som presset livet ut av en stakkar, får fortsette akkurat som før.

Politimester Marum uttalte at han var lettet over den opprinnelig henleggelsen fra spesialenheten. Les så hva Marum sier om trakasseringssaken:

” - Vi tar slike saker svært alvorlig. Trakassering og nedverdigende omtale er uønsket atferd og skal ikke forekomme. Fordi politiets oppgave er å håndheve lov og orden, må vi være stødige i holdninger og atferd og ha en høy etisk standard. Det handler om å skape en trygg og god arbeidsplass for alle.”

Men Obiora var jo berre ein neger og dertil sosialklient. Saken forholder seg opplagt annerledes når det dreier seg om en kollega.

Jeg har tidligere mer enn antydet at Marum er tett i pappen, dessuten mangler han gangsyn. Fru Justitia derimot er ikke blind.

5 kommentarer:

fascist baby utopia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Konrad sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
FascistBaby sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Konrad sa...

Hmmm, i følge VG var vedkommende leder for Trond Volden, han var ikke med på pågripelsen:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=186531

Konrad sa...

Påstandene ovenfor var basert på en misforståelse og er derfor slettet.