lørdag 10. november 2012

Anekdoter og generalisering i den seriøse debatt

Yaseen var en livsglad gutt som helst ville leke med kamerater etter skoletid. Moren hadde dog satt seg mål om at han en dag skulle bli Hafiz, det vil si å kunne memorere hele koranen. Yaseen klarte kun å lære et kapittel utenat. Derfor ble han utsatt for tortur som endte med døden.

Det er Hege Storhaug som har plukket opp denne saken fra Storbritannia og gjengitt den på sine nettsider.

Hva er Storhaugs poeng med å trekke frem en trist, men enkeltstående, sak fra Storbritannia? Det handler naturligvis om muslimer og Storhaugs poeng er åpenbart å bruke anekdoter til å forme vårt bilder av muslimer generelt. Særlig islams perverterende virkning.

"Vi forventer en seriøs debatt uten personangrep. HRS forbeholder seg retten til moderering og til å fjerne upassende kommentarer."

Storhaug og HRS ønsker en seriøs debatt, men slipper likevel gjennom hyggelige meldinger som dette:

  • Du er beryktet for denne grovt perverterte, onde løgnretorikken din, Hogne..
  • Det er en ondsinnet, forkvaklet løgn fra din side.
  • Dette gjør deg til en liten hykler, Hogne
  • Jeg har i mange år undret meg over muslimers bestialske og voldelige gjerninger. ...  Noe som har vært umulig å forstå for mere siviliserte mennesker. Men nå har vi altså fått svaret og diagnosen : Schizofreni. Takk ! Jens Stoltenberg har reist jorden rundt med vaksiner til barn. Nå er det på høy tid at han tar seg en runde i den muslimske verden og utdeler schizofreni-medisin.

Ingen kommentarer: