lørdag 11. desember 2010

Fredsprisen til Assange?

Eller i det minste en pressefrihetspris? "Hadde lekkasjene vært kinesiske, ville Clinton gitt Assange en pressefrihetspris," skriver Sven Egil Omdal i Aftenbladet, og videre:

Jonas Gahr Støre var ganske sikkert enig med Hillary Clinton da hun belærte kineserne om at «jo friere informasjonen flyter, desto sterkere blir samfunnet», men han støtter samtidig innføringen av Datalagringsdirektivet, som vil gjøre flyten av informasjon betydelig mindre fri.
I denne saken gjelder det kjente prinsipp: Min frihetskjemper er din terrorist. Men Jaglands Nobelkomite er jo bare en forlengelse av Aps utenrikspolitikk, så da kan vi ikke vente stort fra den kanten.

Samtidig, i et like forvirret hjørne av norsk politikk: Frps ungdom vil anmelde SVs ungdomsparti fordi SU lager en "mirror site" for WikiLeaks. Forsøker FpU å sette ny rekord i dumskap?

SUs leder mener det er hykleri fra vestlige politikere som den ene dagen gir priser til dissidenter langt borte, og neste dag forsøker å stenge eller bryte ned ytringer som truer deres egen makt eller gir kritiske vinklinger av hva de selv gjør.

Les ellers om tankepolitiet hos Indregard og Storebror-Storberget hos Bore
og Thons innlegg i DB.
Uønsket lekkasje.

Blogglisten

Ingen kommentarer: