fredag 18. juli 2008

Nasjonalisme på nye flasker

Den nye nasjonalismen har fått en ny frontfigur: mannen i hornet oppe på veggen, selveste Håkon Lie. Den nye nasjonalismen trives godt langs hele den politiske høyre-venstre aksen, at Per Sandberg slutter seg til er vel ikke overraskende, til og med den liberale Erling Lae er ikke helt å stole på. At lojale og naive Ap-folk viser nesegrus beundring for den gamle McCarthyisten er vel ingen overraskelse. Det er jo ellers en ytterst triviell innsikt at tiggingen sentralt i Oslo er en plage, det kreves ikke særlig utviklede observasjonsevner å oppfatte det. Det koker altså ned til at våre tiggere kan vi tolerere og faktisk vise omsorg for, mens utenlandske tiggere med rare klær og dårlig tannhygiene skal kastes ut av landet ved første anledning.

Kravet om forbud mot tigging fikk fart først når sigøynerne kom. På samme måte fikk krav om forbud mot sexkjøp virkelig vind i seilene etter at de gateprostituerte skilte seg ut med sin hudfarge. Ja og dessuten var det ikke lenger våre gateprostituerte - de halvgamle, slitne narkomane - som dominerte, men unge spreke jenter fra et sted langt sør. De nigerianske jentene har rett og slett ødelagt markedet for våre hjemmekoselige prostituerte, akkurat som de polske snekkerne presset prisene hos norske.

Nasjonalisme er og blir det samme gamle pisset, selv om det tappes på nye flasker.



Bildet: Eksempler på flasker uten piss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Polakkene får pukkeln snart. Bare vent åse. Jeg oppdaget \at enkelte konsevative kristne nå begynner å banne over alle de fæle katolikkene i landet

Anonym sa...

Katolikkene? De ukristelige avgudsdyrkerne?

Ja du vet, ingen liker å få konkurranse, verken tiggere, prostituerte eller religionene.

Som kjent er jo konkurransen hardest fra nære substitutter, derfor er kristenkonservative særlig redde for konservativ islam (som jo mener omtrent det samme som dem selv) og for pavekirken (ikke utpreget liberal og dynamisk den heller).