onsdag 16. juli 2008

Tigging er en plage

”Tigging er en plage. Virksomheten har tiltatt i omfang. Mange tiggere har etter hvert blitt aggressive. Tigging er ubehaglig for den som blir utsatt for det.

Folk som ligger nede, hjelper man best ved å få dem på føttene, ikke ved passivt å konstatere at de ligger i rennesteinen, og at der bør de ha rett til å ligge. Økte faste inntekter, et ordnet sosialt liv, og omsorg og skolegang for barna, vil hjelpe mange ut av analfabetisme, fattigdom og sosial og mental nød.”

Disse og andre kloke ord
kan vi lese hos Winther. Jeg er takker for denne nyttige informasjonen fra Winther og kan vanskelig si annet enn: Helt enig.

4 kommentarer:

Sigrun sa...

Samme med de prostituerte.

Anonym sa...

Samme hva?

At vi med hjelp fra Winther kan si de samme banale og trivielle tingene om prostituerte?

Sigrun sa...

"Folk som ligger nede, hjelper man best ved å få dem på føttene, ikke ved passivt å konstatere at de ligger i rennesteinen, og at DER BØR DE HA RETT TIL å ligge."

I prostitusjonsdebatten mener mange at det må være en menneskerett å få lov til å selge kroppen sin.

Anonym sa...

Vel, ikke alle er enig i at prostituerte sånn generelt "ligger i rennesteinen", dessuten er det i stor grad vår moralske fordømmelse som dytter dem ut i rennesteinen.

Dette var forøvrig ikke mitt poeng. Jeg er helt enig med Winther i at tiggingen i Oslo har blitt en plage for oss som går der daglig, det er jo et fullstendig banalt og opplagt poeng. Men jeg er overhode ikke enig med Håkon Lie i at sigøynertiggerne skal kastes ut.