tirsdag 6. april 2010

Ranet banker for 7,5 mrd kroner

De fem sjefene på topp i Bear Stearns og Lehman Brothers tjente i gjennomsnitt 250 millioner dollar hver – 1,5 milliarder kroner – i perioden 2000 til 2008, skriver professor Bebchuk i DN (29.mars). Finanskrisen var et faktum da Lehman Brothers og Bear Stearns gikk dukken høsten 2008.

Disse direktørene tjente altså tilsammen 7,5 milliarder kroner i løpet av noen opphetede år. Det må man si er god betaling for å ha kjørt tradisjonsrike banker i grøfta, og dessuten for å medvirket til ødelegge verdens finanssystem. Det dreier seg altså om 5 (fem) personer som helt lovlig først ranet disse to bankene for deretter å sprenge dem i luften.

7,5 mrd kroner er omtrent det samme som USA har lovet til gjennoppbygging av Haiti, et land med omkring 9 millioner innbygger.


NOKAS-ranet, Norges største, omfattet ca 55 millioner kroner.

Blogglisten

2 kommentarer:

Jahn B. Nesle sa...

Igjen vil jeg slå et slag for giljotinen! Det vil redusere forbryterplagen i internasjonal finans. Husk at finansskurkene ikke kan utstå tanken på å få dressen svinet til av blod :-)

http://jahnbnesle.blogspot.com/2009/12/bank-og-finans-moden-for-giljoniten.html

Konrad sa...

Finansfolket er bare begynnelsen. Når jeg kommer til makten skal jeg skape en ren og perfekt verden, bare vi får kappet hodet av alle de urene. Grrrr. :)