lørdag 10. april 2010

Wikileaks vs. Westergaard

En video som er publisert på internett skal vise to Reuters-ansatte bli uprovosert skutt og drept av amerikanske styrker. Videoen ble lekket til Wikileaks som så offentliggjorde den.

Dette er nok et eksempel på hva ytringsfriheten virkelig kan og bør brukes til: Kikke maktmennesker i kortene og stille dem til ansvar i offentligheten.

Et klassisk eksempel er Dan Ellsberg som lekket notater fra Pentagon noe som indirekte førte til Nixons avgang.

De siste måneder og år har ordet "ytringsfrihet" i Norge nesten bare blitt assosiert med noen tøvete tegninger i noen dansk aviser (gjengitt i et kristenekstremt blad i Norge). Denne ytterste dilletantiske bruk av ytringsfriheten har blitt forsvart i de mest pompøse og selvforherligende ordelag av pressens talsmenn i Norge. Høyresidens forståsegpåere har vært nesten like tanketomme som Cockvold.

Så altså nok en gang: Det er ikke spesielt imponerende å bruke ytringsfriheten til å mobbe minoriteter, det er derimot meget imponerende å bruke ytringsfriheten til å holde maktapparatet i ørene. Norge er i krig og slik opptrer altså våre allierte, det er faktisk noe vi har bør få vite i stedet for å stikke hodet i sanden.



Per Edgar Kokkvold blåste seg litt for mye opp.


Blogglisten

2 kommentarer:

Jahn B. Nesle sa...

Glitrende kommentar, og nå har du virkelig ødelagt mitt inntrykk av den bolde Cockvold. Får bare håpe at jeg unngår abstinens i nær framtid. I så fall vil jeg være kvitt han for alltid.

Konrad sa...

Jeg driver egentlig ikke med angrep rett på privatpersoner (bare på offentlig person, det de står for offentlig/faglig/politisk), men dersom Kokkvold er representativ for den intellektuelle standarden i norsk presse er jeg alvorlig bekymret.