søndag 5. april 2009

Høyre for høns?

Under Erna Solberg er Høyre-bølgen blitt et gigantisk mageplask som ikke etterlater en krusning på overflaten. Petter T. Stocke-Nicolaisen gir en interessant analyse av og anbefaling til Høyre (DN 27.mars).

Hans hovedpunkt:
1. Kast Erna Solberg. Kommunal- og regionaldepartementet er karismaens antitese, og som statsråd kledde Erna Solberg det kommunegrå perfekt. Råd: Velg Kristin Clemet.
2. Ei et tema, helst tre. Høyre eier ingen viktige tema lenger. Ikke skole. Ikke skatt. Ikke forsvar. Ikke utenriks/EU. Ingenting.
3. Avskaff partidemokratiet. Høyres politiske prosesser og organisatoriske struktur er designet for en annen tid enn vår, de hverken rekrutterer talenter, eller skaper innovative politiske løsninger. Finn enerne, dyrk dem, og la middelmådighetene fortsette.
4. Vær hard, ikke grumset. Kast innvandrere ut. Kutt sosial- og trygdeytelsene til dem som ikke lærer seg norsk.
5. Anskaff ryggrad. Jeg er lei av å lese (det som burde vært) Høyres politikk på lederplass i Dagens Næringsliv. Jeg orker ikke lenger at DN-skribentene er mer prinsipielle og retoriske enn det partiet jeg gjerne skulle tilhørt.
6. Samle b-gjengen for kupp. Høyre er kun et realistisk og stabilt regjeringsalternativ til Ap og de rødgrønne anheng sammen med KrF og Venstre.
7. Glem FrP. FrP kan ikke delta i et borgerlig regjeringsalternativ etter høstens valg: Partiet er simpelthen ikke borgerlig, dets eneste prinsipp er samvittighetsløs populisme.

Konrads kommentar:
1. Kanskje Clemet, bare det ikke er Solberg eller Sanner.
2. Så sant som det er sagt. Høyre har ikke bare gitt fra seg alle klærne, Høyre har også mistet sin sjel.
3. Høyres apparat har iallefall ikke løftet frem alle de talentene som må finnes i Høyre-land, befolket som det er av de velutdannede og veltalende.
4. Solbergs forsøk på å være hard i Krekar-saken var prinsippløs (se punkt 5) og mest et ekko av Frp.
5. Så sant som det er sagt. Høyre-folk har aldri noe interessant å bidra med, ja unntatt det evige maset om lavere skatter.
6. Greit nok.
7. Helt klart.

Ingen kommentarer: