torsdag 23. april 2009

Samrøretradisjon i det kongelige Ap

Ap og LO har en merkelig svakhet for visse typer kapitalister, har vi lært de siste dagene. Men Aps samrøre begrenser seg ikke til industri, lillesøster Hanne Harlem i sin tid som justisminister rotet også fælt.

56-åringen fra Drammen og hans kone valgte i januar 1993 å ansette den filippinske jenta som au pair for å ta seg av deres sønn og datter. En drøy uke etter at jenta kom til familiens hjem i Sande kommune i Vestfold, begynte det som skulle bli et voldshelvete for jenta, hun ble utsatt for ukentlige voldtekter i et halvt år. Kunsthandleren ble tiltalt og dømt både i tingretten og lagmannsretten. Men takket være flere legeattester fra sin gode venn, psykiater Pål H. Herlofsen, klarte 56-åringen å slippe unna soningen av dommen på tre og et halvt år. På andre forsøk ble han i 2000 benådet av daværende justisminister Hanne Harlem, og har per i dag ikke tilbrakt én eneste dag i fengsel for de grusomme overgrepene. (fra Nettavisen)

Dette høres kanskje ikke så galt ut, inntil vi begynner å se på detaljene: Den godeste psykiater Herlofsen er den samme Herlofsen som har drevet salg av legeerklæringer til kriminelle. Den voldtektsdømte kunsthandleren har dessuten vært klient hos advokat Knut Brundtland, Gros sønn og dermed Hanne Harlems nevø.

Kunsthandleren var i følge Herlofsen så syk at han ikke var egnet til soning. Men dette har tydeligvis ikke hindret mannen i å drive en rekke selskap og eiendommer. Han har også drevet utstrakt reisevirksomhet og giftet seg med en 30 år yngre kubansk kvinne.

Denne saken er godt kjent, men de imbesile norske journalistene virker temmelig likegyldige. Man kan begynne å lure på hvorfor. Er Harlem-familien fortsatt hellig og ukrenkelig?

Ingen kommentarer: