lørdag 11. april 2009

Nei til snikislamisering

Luften gikk visst ut av hele denne debatten etter Frps befaring i Malmö (ja unntatt på høyreradikale blogger og obskure diskusjonsfora der Frp henter sin retorikk og ideologiske balast), la meg likevel sitere:
" «Snikislamisering» er et ord vi kan kvitte oss med først som sist. Man har vel neppe tenkt seg at muslimer overtar samfunnets felles institusjoner uten at majoriteten oppdager det? Det som er interessant er hvordan samfunnet forandrer seg i små steg, ofte uten konflikt, blott og bart i kraft av at befolkningen er blitt mer sammensatt. Nye samfunnsmedlemmer har rettigheter, de deltar i valg, og er de mange nok får de gjennomslag for sine verdier og saker. Dette er allerede skjedd. " Lese resten av professor Brochmanns kronikk i Morgenbladet.

Ja altså, det er ordet vi bør kvitte oss med.

3 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Det var sludder fra første til siste stund.

brumlebass sa...

Synes det var en sånn fin 30-tallsschwung over begrepet. Sånn "til glede for eventuelt nye sjåarar" så tar vi opp igjen retorikk sist brukt av pompøse og paraderende nasjonalistrasister.

Så filmen "Flammen og Sitronen" her en dag og der var det en kar som mente at hat mot fienden var det eneste som kunne skape en god soldat.

Og hva annet enn hat kan et ord som "snikislamisering" føre til?

Umulig å forsvare seg mot er det også.

Jaja. Om ikke annet er det godt å ha et par Siv Jensen-sitater som viser hvor horribelt langt ute å kjøre partiet er når de skal forsøke å analysere samfunnet utenfor toppetasjen på partikontoret på Karl Johan. Man kan ikke overlate noen styring av samfunn til denne gjengen.

Konrad sa...

Jess, alle som benekter snikislamisering er med på konspirasjonen, de er i lomma på muslimene. Så hver gang noen benekter snikingen beviser det bare omfanget av konspirasjonen.