lørdag 5. desember 2009

La Grorudrotten bli!

(VG Nett) Miljøforkjemper Kurt Oddekalv mener Oslo-rotten har like stor rett til å være i hovedstaden som ordfører Fabian Stang har.

- Folk bør glede seg over rotten. Hvis rotten må ut av Oslo, så må Fabian Stang også ut, sier lederen i Norges Miljøvernforbund til VG Nett.

VG presenterer i dag et bilde av det flere eksperter mener er en rotte. Dyret lusket rundt ved Grorud stasjon i hovedstaden i går formiddag, og bildet ble tatt fra perrongen med måpende reisende som tilskuere.

Ordfører Fabian Stang gjør det samtidig klart at han ikke ønsker rotte i hovedstaden. Dette har fått lederen i Norges Miljøvernforbund til å flekke tenner.

Byråd Jøran Kallmyr (Frp) sier at byrådet er positiv til rotte i Oslo.

- Om rotten blir værende i Oslo vil vi ta kontakt med Direktoratet for naturforvaltning for å sørge for en best mulig forvaltning av rottestammen, sier han i en epost til VG Nett.

Oppdatering: Det viser seg at dyret observert på Grorud bare var en mus og ikke en rotte som opprinnelig antatt.Rotter er ålreite dyr (individet på bildet har ingen sammenheng med personer omtalt i artikkelen).

Ingen kommentarer: