lørdag 28. mai 2011

Frp: Negre har dårligst arbeidsdeltakelse

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener at innvandrere med negerbakgrunn har dårligst arbeidsdeltakelse. Utspillet blir møtt med kritikk fra Ap og KrF.

- Det er innvandrere fra negerland som scorer dårligst i disse undersøkelsene, sier Amundsen til Dagsavisen.

- Det er jo påfallende at indere og tamiler har langt høyere arbeidsdeltakelse enn somaliere. Indere er brune i huden og tamiler er enda mørkere, men de er jo ikke negre slik som somaliere! Dessuten var begge land del av det britiske imperiet, likevel er somalierne ikke særlige arbeidsvillige, konkluderer Amundsen megetsigende.

Grete Brochmann, som har ledet Brochmann-utvalget, mener at Fremskrittspartiet tar feil når de påstår at lav arbeidsdeltakelse skyldes negersk bakgrunn.

En annen som har kritisert Amundsens utspill er SV-politiker Akhtar Chaudhry. Han mener Frp-politikerens uttalelser «grenser til rasisme».

Samtidig anmelder AUF Frps Tybring-Gjedde for rasisme:
– Det er ingen tvil om at negergutter er hissigere enn norske – det ligger i negerkulturen, sa Frp-politikeren.

Tybring-Gjedde kjenner seg imidlertid ikke igjen i beskrivelsen.

– Jeg er overhodet ingen rasist, sier han.

Frp-toppen tar ikke anmeldelsen seriøst, og mener han bare videreformidler reaksjoner fra velgerne.Eksempel på hissige somali-negre i ferd med å bli fratatt sitt "arbeid".


3 kommentarer:

Sosialisten sa...

Akk, det var ein gong på nittitalet då det var hitlåter som "Tam Tamil" som var tingen. No er det visst berre negermuslimar som gjeld på høgrekanten. Men kva likar dei best eller dårlegast: negerkristne eller kvitmuslimar? Har du tal på det?

Konrad sa...

Det må være pest eller kolera for Frp. Nå har Frp godt fotfeste i bibelbeltet og der står jo misjonering i Afrika høyt i kurs, men det er kanskje best at de negerkristne holder seg der nede under ekvator?

Bosnia-muslimer kan jo nesten forveksles med koselige snekker-polakker.

Forvirrende, indeed!

Sosialisten sa...

Og kva med dei kvite, kristne sigøynarane? Dette må då vere folk som sjølv Frp kan akseptere. Høg arbeidsdeltaking har dei sikkert òg...