lørdag 14. mai 2011

Tyrkerne kommer!

Islamofobi er i ferd med å bli en stueren form for rasisme, og ikke la noen fortelle deg at dette er religionskritikk. Islamofobi er et samfunnsproblem. Islam er det ikke, skriver Trine Skei Grande i Aftenposten.

Et slående eksempel: Siv Jensen sa rett ut at muslimer ikke er egnet som lærere, men hverken journalisten eller de to motdebattantene tok til motmæle mot påstanden om at muslimske lærere ikke er egnet til å omgås barn, påpeker Grande.

Islamofobi handler ikke om islam, men om våre forestillinger om islam. Islamofobien her i Norden var her lenge før vårt møte med den første muslim, sier religionshistoriker Mattias Gardell i intervju med Morgenbladet.


Sint som en tyrk! Her representert ved Dilek Ayhan fra Bærum.

Blogglisten

1 kommentar:

Bjørn Stærk sa...

Det påfallende er hvor urisikabelt det er å fordømme islamfobi, vs f.eks. å ta opp forholdene til kvinner i invandrermiljøer. Jeg har en følelse av at mange engasjerer seg ekstra mye i denne typen spørsmål fordi det er et av aspektene av flerkultur det går an å si noe om uten å risikere å si noe kontroversielt eller fordomsfult. Tilsvarende er det stille om spørsmål som strengt tatt er viktigere, men hvor det er større risiko ved å involvere seg.