søndag 29. mai 2011

Per Edgar Kokkvold er ikke pågrepet for voldtekt

En norsk TV-personlighet ble hentet av politiet og satt på glattcelle. Han er siktet for voldtekt. Pågripelsen av mannen har også etter det VG Nett erfarer vært tema på høyeste hold i Oslo politidistrikt i morgentimene. Politiet legger nå lokk på saken.

Per Edgar Kokkvold har ikke noe med saken å gjøre. Det eneste påfallende er Kokkvolds rutinemessige dobbelmoral.

Samtidig, på den andre siden av Nordsjøen:
Fotballspilleren Ryan Giggs skal ha vært utro med den walisiske skjønnheten Imogen Thomas. The Sun ønsket å skrive en artikkel om det påståtte sidespranget da Giggs' advokater skaffet en rettskjennelse som hindret engelske medier i å trykke opplysningene. Mediene ble ikke bare nektet å informere om saken, de ble også nektet å informere om selve rettskjennelse (en såkalt super-injunction). Hva er ytringsfriheten verdt når avisene ikke bare blir sensurert, de blir endog nektet å informere om at de blir sensurert?

Men det slutter ikke der: Giggs har nå gått til sak mot Twitter fordi navnet hans ble avslørt av en Twitter-bruker. Nå må Twitter utlevere navn på brukere som navnga Giggs.

Rykker så Kokkvold ut til forsvar for pressefriheten i England? Neeeiii, Cockvold bruker bare anledningen til å si at norsk presse er mer forsiktig. Jada.


Samtidig, på den andre siden av Atlanteren:
En gjeng danset ved Jefferson-monumentet til støtte for ytringsfrihet, de ble pussig nok arrestert. Det er altså tale om Thomas Jefferson, den store tenkeren bak USAs radikale grunnlov. Ironien kunne knapt vært mer utspekulert.


En tid tilbake: Journalister forulemper taxisjåfører ved hjelp av særlig ufarlig redskap (pølse med ketchup) og det som verre er. Men navngitt blir de ikke. Tjobing!
Denne mannen er ikke siktet for voldtekt, han har ikke engang vært utro. En oppblåst men impotent tusseladd med andre ord.


Ingen kommentarer: