mandag 15. juli 2013

- Jeg er ikke rasist, men.....

Nordmenn har blitt langt mer positive til innvandrere de siste ti årene, viser tall fra SSB, melder Vårt Land.

– Jeg tror ikke på dette i det hele tatt, sier Frps Christian Tybring-Gjedde.

Informasjonsleder Hege Storhaug i Human Rights Service tror langt flere ville vært mer skeptiske om de ble spurt om deres holdninger til muslimer.

– Først og fremst er det to elendige undersøkelser fordi de har sauset sammen alle innvandrere i en gruppe. Folk er mest bekymret for innvandring fra muslimske land, sier hun.
Hege Storhaug er naturligvis ingen rasist, men hun er meget skeptisk til at innvandrere blir behandlet som en gruppe. Her burde muslimer blitt sauset sammen i en egen gruppe, ja for muslimer er naturligvis fundamentalt forskjellige fra alle andre - dette er ikke en rasistisk holdning fra Storhaugs side, det er bare en tolkning av strømninger i folkedypet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har jeg ikke lest undersøkelse, men den lyder umiddelbart urimelig. Dét er imidlertid ikke mitt poeng.

Mitt poeng er at man skal være ganske blank i statistisk metode i det øyeblikket man i det hele tatt argumenterer for at "undersøkelsen viser at folket mener....".

Statistisk metode er vanskelig. Næringslivet betaler milioner for informasjon om langt mindre komplekse problemstillinger, så som om hvorvidt potetgull "X" burde ha mer eller mindre salt - og da tar de i tillegg analyseresultatet "med en klype salt".

Det nevnte undersøkelser KAN brukes til - hinsides enhver tvil - er å dokumentere kommentatorenes manglende samfunnsvitenskapelige kompetanse.

Dette gjelder imidlertid over en bred front. Politikere av alle fargesjatteringer bruker all verdens møkkaundersøkelser til å støtte deres syn, mens de stiller seg tvilende til metoden (dog som regel inkompetent formulert) når undersøkelsen bestrider deres grunnholdning.

Konrad sa...

Det må du gjerne mene, men det har lite med mitt poeng å gjøre.

Konrad sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.