fredag 12. desember 2008

Ekstreme israelere driver terror

Forsvarsminister Ehud Barak har sett seg lei på ekstreme jødiske bosetteres voldsbruk både mot den palestinske lokalbefolkningen og mot israelske soldater. Nå vil han blant annet nekte jødiske voldsutøvere adgang til Vestbredden, skriver Aftenposten.

Foruten å angripe Israels egne sikkerhetsstyrker, trakasserer bosetterne palstinerne - graver skjendes, palestineres eiendom brennes , vandaliseres og okkuperes ulovlig, og palestinske bønder avlingen brent eller ødelagt.

Disse ekstremistene oppfører seg i praksis som rasister og jeg er ikke i tvil om at en god del av dem faktisk er drevet av rasistiske holdninger overfor palestinerne. Det intellektuelle og moralske nivået hos ekstremistenes norske våpendragere (som Målmannen, Kristenblogg , "Demokratene" og det som verre er) er heller ikke imponerende.

7 kommentarer:

Johannes sa...

Nordmenn trenger å se ting fra to sider.
Bloggtips:Øyvind Gaarder Andersen

Sitert tekst hentet derfra
onsdag, november 26, 2008

"Ikke lett for Israel

Det er ikke lett for Israel

Forvrengt reportasje på NRK
For noen dager siden satt jeg og hørte på Dagsrevyen på NRK. Der var det et innslag om Israel. Gjennom reportasjen fikk man inntrykk av at Israel hadde brutt en våpenhvile med Hamas ved å gå inn i Gaza og skyte 6 palestinere.
Så hadde palestinerne i Gaza svart med å skyte raketter inn i Israel, og som svar på det hadde Israel stengt grensen til Gaza – slik at forsyninger ikke kom inn. Derfor var det nå fare for en humanitær katastrofe.
Det som ikke ble fortalt i NRK's reportasje, var at Israel hadde oppdaget en tunnel som var blitt gravd fra Gaza inn i Israel. Israel mistenkte at hensikten var å prøve å kidnappe israelske soldater. Derfor gikk israelske militære inn og sprengte tunnelen. Det ble kamper og palestinere ble drept.
Det må da være hevet over tvil at det å grave en slik tunnel inn i Israel fra Gaza innebar brudd på våpenhvilen. Hvilket land ville finne seg i noe slikt?
Det er også en uhyrlighet at verden synes å mene at Israel skal finne seg i at raketter til stadighet regner over deres grensebyer. Hvilken stat i verden ville finne seg i det? Ville ikke en slik stat svikte sine innbyggere om de ikke gjorde nok for å forsvare dem?
Et forsøk fra Israels side på å få en stopp på rakettbeskytningen er å stenge grensen for å tvinge Hamas til å få en slutt på denne beskytningen. Da skriker verden opp, men selv om man kanskje sier noen ord om rakettbeskytningen, gjøres det på en svak måte i forhold til fordømmelsen av Israel. I praksis får man inntrykk av at man mener at Israels innbyggere skal finne seg i at raketter regner over dem.
Et poeng er at uskyldige rammes når grensen stenges. Det er et viktig poeng. Men samtidig har Fatah-aviser på Vestbredden skrevet at Hamas krisemaksimerer. Fatah beskylder Hamas for å lage et skuespill av situasjonen. Det kommer nemlig inn mye forsyninger gjennom smuglertunneler fra Egypt.

En annen reaksjon fra Israels side er militære aksjoner på Gaza for å få stoppet rakettene. Det gjøres til en viss grad, men om det skal monne, må det nok en storaksjon til. Og da vil nok fordømmelsen av Israel igjen bli høyrøstet."

Hva skal vi med NRK hvis de ikke gir oss bakgrunn for ting som skjer?

Johannes.

Konrad sa...

Ja, dette er viktig info som underkommuniseres sterkt i Norge på grunn av den anti-israelske slagsiden i mainstreammedia (anført av NRK). Dette har jeg behandlet i et tidligere innlegg, så kommentaren din er nok mer relevant der.

Rebecka sa...

http://www.carolineglick.com/e/2008/12/the_realist_fantasy.asp

Les dette, Rebecka

Konrad sa...

Rebecka:
Og dette innbiller du deg er relevant? Upartisk er det i allefall ikke.

Argumentasjon pr link holder ikke.

rebecka sa...

Nei,det er ikke spesielt relevant for denne tråden. :) Men veldig interessant.
Og hvem hun er, damen på bloggen... er ganske relevant synes jeg.

Rebecka.

Konrad sa...

Carolina Glick er en israelsk høyreekstremist.

Rebecka sa...

"She worked in the IDF's Judge Advocate General division during the First Intifada in 1992, and while there edited and co-authored an IDF-published book, Israel, the Intifada and the Rule of Law. Following the Oslo Accords, she worked as coordinator of negotiations with the Palestinian Authority."

Lenger ned i wikipedia-beskrivelsen står det:" She also received Israel Media Watch’s 2006 award for critical journalism."

Jeg syntes dette var det interessante. at hun har forhandlet med Palestina og vært med i Oslo-avtaleforhandlinger.
Så da har hun jo hatt en nøytral rolle også tenker jeg. Og kan sikkert ett og annet. Hennes politiske ståsted har jeg ikke lest nærmere om. Jeg deler ikke nødvendigvis mennesker inn etter dette...

Rebecka