onsdag 31. desember 2008

Palestinske krigsforbrytelser

Avi Maman fikk en rakett gjennom taket hjemme i Sderot (Israel), heldigvis hadde han akkurat fått ferdig bomberommet skriver Stavanger Aftenblad. Raketter fra det Hamas-kontrollerte Gaza sendes med vilje mot sivile på israelsk side av grensen. I følge folkeretten er tilsiktede angrep på sivile forbudt og palestinere som skyter disse rakettene begår dermed en krigsforbrytelse. Siden 2001 har Israel blitt rammet av 8000 slike raketter. Israel er dessuten en uavhengig stat som angripes fra annet territorium og Israel har dermed rett til å svare militært, akkurat som USA gikk inn i Afganistan etter 9/11. Israel har også plikt til å beskytte egne borgere, som ethvert annet land.

Les balansert drøfting hos Vox.

Bildet: Resultater av palestinsk rakettangrep

5 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Heeyy: Du plager offentligheten med fakta!
Bli nå med og hat Israel du også!

Amos Keppler sa...

Konrad er ikke bare på blodig bærtur her. Det er atskillig verre enn som så.

Konrad sa...

Jepp, jeg lar fakta ødelegge en god historie. Kjekt det.

Amos: Nei, dette er enkel og grei juss. Målrettede angrep på ikke-stridende er en krigsforbrytelse. Israel er i sin full rett til å forsvare seg.

Anonym sa...

Takk, Konrad. Ønsker meg flere som deg:) To sider må man se.

Rebecka sa...

Nå har jeg kommet over en blogg som jeg har lest fra a-å. Den er ikke så lang, men jeg syntes den var beskrivende.
Jeg kan anbefale å lese hele. Det er ei dame som bor nær Gaza -på israelsk side-og som gir sine skildringer av situasjonen. Synes ikke hun bærer preg av hat heller faktisk. Les selv.

http://elinelkouby.blogspot.com