Alyssa Thomas er bare seks år, men har allerede rukket å komme på listen over passasjerer som ikke får fly i USA, melder VG.
Ikke urimelig at noen personer er uønskede ombord i fly, men unektelig noe pussig at en seksårig jente anses som et sikkerhetsproblem.
Historien blir enda mer bisarr: Familien kontaktet styresmaktene ved Homeland Security, men fikk et nedslående svar. I et brev står det at statusen til seksåringen vil forbli slik den er nå. De vil heller ikke uttale seg i detalj om hvorfor hun står på listen, i følge VG.
Altså "tiltalt og dømt" av ukjent grunn, uten mulighet til å renvaske seg. Jeg trodde amerikanerne hadde borgerretter.
Alyssa bin Laden.
Anders Sandberg på NRK
for 15 timer siden
4 kommentarer:
USA har da fraskrevet seg alle rettigheter under Bush Jr. med The Patriot act og sikkert en del andre grunnlovstridige lovendringer.
"Jeg trodde amerikanerne hadde borgerretter".
De hadde det, men det er slutt. Du tror at det fremdeles er noe å feire 4. juli, men du skjønner ikke at USA ikke er noen selvstendig nasjon lenger.
Hvis du ser på amerikansk utenrikspolitikk vil du erkjenne at landet juridisk sett ikke lenger kvalifiserer som en selvstendig nasjon, fordi det ikke makter å forfølge sine egne nasjonale interesser.
Sharon uttrykte det klarere enn noen annen: "We control America and the Americans know it".
At 6 åringer ikke har anledning til å fly fordi de betraktes som terrorister eller potensielle terrorister og at det ikke finnes noen mulighet for å anke slik beslutning for domstolene er bare et uttrykk for at prinsippet om et lovbasert samfunn er forkastet til fordel for det fascistiske prinsipp. Hun nevnes fordi det er åpenbart urimelig å mistenke jenta for terrorisme, men det er mangfoldige hundretusen voksne, som er i samme situasjon, og som på grunn av alder i teorien kunne tenkes å begå terrorisme.
Det er sikkert mulig å konstruere en historie der jenta med barnehaga sin dro på studietur til Afghanistan for trening i selvmordsbombning!
"Jeg trodde amerikanerne hadde borgerretter"
De har valgt dem bort i bytte for en følelse av sikkerhet.
(Ironisk nok kaller de det "freedom").
Jeg vil ikke kalle det fascisme, men det amerikanske samfunnet har fått enkelte utrivelige trekk etter 9/11.
Legg inn en kommentar