torsdag 24. juni 2010

Tunneler til Gaza

Mye og berettiget kritikk blir rettet mot Israel pga blokaden av Gaza. Nå kan vi i VG lese om underjordiske tunneler fra Gaza til Egypt. Til Egypt? Hvorfor krysser ikke gazittene grensen til Egypt på jordoverflaten? Hvorfor kan de ikke bare dra på harrytur slik vi gjør?

Svaret er veldig enkelt: Egypt og Israel samarbeider om blokaden.

Men hva er svaret på kontrollspørsmålet ingen bryr seg med å stille: Hvorfor er Egypt med på blokaden? Faktum er at både Abbas og Egypt er for sjøblokaden. Kan noen fortelle oss hvorfor?


Hvorfor peker man bare på Israel?


Blogglisten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja Konrad du kan spørre mer en ti vise kan svare,men det er vel logisk at for Egypts side så tør de ikke annet samt at de er i lomma på storebroren til Israel.Når det gjelder Abbas så er det penger og makt som er årsaken,sitt eget folk bryr han seg nok ikke en døyt om.dessuten ville han nok ikke tørre å si noe annet enn det han blir fortalt og å si,han har Hamas på den ene side og Israel på den andre så han sitter bokstavlig talt mellem barken og veden.Nå hvet jeg ikke om du leser my om midtøsten men hvis ikke så kan du begynne med bla John Pilger samt denne:http://original.antiwar.com/cook/2010/04/26/israels-large-and-small-apartheids/ Mvh T J

Konrad sa...

Greit nok, men folket blir ikke opplyst (til tross for at VG overraskende er den avisen som dekker saken med bredest perspektiv).

John Pilger er grei, men han kan bli litt vel intens i sin insistering.