lørdag 30. juli 2011

ABB er en av oss

Det norske samfunnet må seg selv i speilet og innrømme det opplagte: ABB er en av oss (se også Anne Holts innlegg i DN 29.juli). "Å sykeliggjøre politisk motiverte drap og å “stå sammen” i et intimitetstyrannisk fellesskap er en enkel, men kortsiktig løsning," skriver Ivar Bakke. ABBs eventuelle personlighetsavvik (stormannsgalskap og narsissisme) er bare halve historien. Indregard skriver:

Det er ikke særlig sannsynlig at noen noensinne kommer til å hevde at det egentlig bor en Breivik i alle de islamofobe eller i alle de innvandringskritiske. Islamofobi og innvandrerhat er ikke tilstrekkelige betingelser for å bli drapsmann, åpenbart. Men argumentet er at de negative holdningene til muslimer, som gror og næres hos en alt for stor andel av folk flest, er en nødvendig betingelse.
Se også Øyvind Strømmen som har pulsen på folkedypet. Da Nettavisen la om Veggavisen for noen år siden flyttet mange av de mest hardbarkede debattantene over til FrittForum (som opprinnelig var tenkt å være "PK-fritt").

Ingen kommentarer: