lørdag 15. juni 2013

Høyre stoppet negerforbud

- Jeg håper ikke dette skyldes at Høyre ønsker å gjøre dette til en valgkampsak, sier Libe Rieber-Mohn (Ap). Partiets forslag om negerforbud innenfor Ring 2, ble nedstemt av bystyret i Oslo.

Andre Høyre-folk har imidlertid argumentert for negerforbud. Magnus True skrev f.eks.

Hvis man ønsker et åpent offentlig rom, kan man ikke la det oversvømmes av negre.
Oslo har forandret seg merkbart siden jeg flyttet hit. En av de mest åpenbare endringene er det store antallet negre man ser ikke bare i sentrum, men i stadig større deler av byen. Negre var selvsagt ikke et ukjent fenomen for ti eller tyve år siden heller, men i dag er det  i en helt annen skala. Og selv om man selvsagt ikke skal overdrive problemet er det rimelig å si at negre er svært synlige i bybildet over store deler av byen.
Mange mener tilsynelatende at det å ha en negre på hvert gatehjørne er en passende avlat for vår velstand. Fattigdomsproblematikken løses uansett ikke gjennom å forby symptomer. Jeg er uenig. Negre løser ingen problemer. Samtidig undergraver de det offentlige rom.
At vi bør ha et byrom som stort sett ikke skjemmes av negre avfeies gjerne som et ”renovasjonsargument”. Men argumenter om hvordan negre og andre sosiale problemer undergraver borgernes opplevelse av offentlige rom er selvsagt helt legitime. Å gå forbi negre når man går ut av døren, når man går på t-banen, mens man sitter på kafé – slike dagligdagse opplevelser skaper ikke et bedre samfunn. Ikke bare er negrene ombord på T-banen, noen av dem er til og med T-baneførere. Praier man en pen Mercedes-vogn fra Oslo Taxi risikerer man til og med der å få en neger som sjåfør. Man hjelper ingen dersom man lar byrommene bli tatt over av disse mørkhudete, slik man har sett tendenser til i Oslo de siste årene.


Fortsatt lovlig i Oslo.

Ingen kommentarer: