søndag 22. september 2013

Bård Larsen bløffer

Minervas/Civitas faste kommunistjeger Bård Larsen gjør en like ivrig innsats for å renvaske Frp for partiets høyreradikale og rasistiske innslag. For å få regnestykket til å gå i hop må han ty til klassisk bløff og selektiv sitering:

Sverigedemokraterna mener at «… ingen religiøse bygg, med en, for svensk byggetradisjon, fremmed arkitektur, skal få bygges», mens Gert Wilders vil forby Koranen. Lista kunne vært mye lenger. I Norge forsvarte FrPs Per-Willy Amundsen muslimers rett til å bygge minareter i Norge, etter at dette ble forbudt i Sveits gjennom folkeavstemning i 2009.
Her får han og medforfatter Morten Kinander det til å se ut som Frp er de reneste muslimvennene og innvandringsliberale. Skivebom.  Larsen og Kinander lot naturligvis være å gjengi hele saken:

Christian Tybring-Gjedde, Frp-representant fra Oslo, forstår at seks av ti sveitsere sa nei til nye minareter.
– Jeg skjønner frykten sveitserne har for islamiseringen av Europa. Jeg regner med at vedtaket er et uttrykk for at folk i Sveits vil reagere i forkant, ta tyren ved hornene og gjøre noe nå, sier Tybring-Gjedde.
– Jeg synes absolutt vi skal være oppmerksomme på hva minaretene symboliserer. Moskeene og minaretene skal vise fram islamsk kultur og religion, og de bygges stort og prangende for å markere islams styrke, fortsetter han.
Tybring-Gjedde mener minaret-forbudet ikke bryter med islam, fordi det fortsatt vil være lov å bygge moskeer i Sveits.
– Jeg har ikke registrert at det har vært noe folkekrav i Norge å forby minareter. Men det skal ikke være noen bønnerop verken her i byen eller i resten av Norge, fastslår Tybring-Gjedde. 
Per Willy Amundsen sa "forbud mot minareter likevel ikke nødvendigvis er veien å gå" samtidig som han poengterte at "Dette er en veldig interessant debatt, fordi den viser at Europa er i ferd med å våkne opp."

Amundsen ble ikke gjenvalgt til Stortinget, det ble derimot Tybring-Gjedde som for få dager siden understreket at «snikislamisering» fortsatt er et godt begrep, som passer om utviklingstrekk i dagens Norge. TG uttrykk også bekymring over det store antallet afrikanere og asiater i Oslo.

Larsen og Kinander forsøkte seg på en bløff, men ble raskt innhentet av fakta. Typisk for den intellektuelle middelmådighet Larsen (bløff og bullshit er hans modus operandi), men pinlig for Kinander.

Ingen kommentarer: