lørdag 1. februar 2014

Svin er VIKTIG på lister og i skogen

– Vi har spist svinekjøtt i Norge gjennom ALLE år. Vi kan ikke slutte å servere SVIN fordi det har flyttet MUSLIMER til Norge. Alle som har ANSVAR for mat i offentlige virksomheter bør TENKE på at svin skal være på MENYEN, skriver signaturen Sylvhaug på VG Nett.

Presisering: Svin på skogen og på menyen, har imidlertid ingenting med andre lister å gjøre.

Oppdatering: Document.nos kommentar er HELT forutsigbare: "Aftenposten goes halal"

Det er VIKTIG at vi har SVIN på skogen og på menyen,
kan vi lese i kommentarfeltet på VG-nett.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Synes tantas svinekommentar blir for lett. Saken er at uansett hvordan man vrir sånne spm. blir det mot noens ønsker. Er det gitt det alltid er nordmenn som skal vike?
I alle fall i fengsler mener jeg at det kan serveres mye svin. Øvre grense går på at det må være nok annen mat til at selv den mest fanatiske muslim kan overleve, men det gir jo rikelig plass til tre-fire svinemiddager i uka.
Det man gjør, er å feige ut fordi fordi nordmenn lettere gir seg. Man gjør det man gjør for husfredens skyld. Ellers kunne man lett finne alternstiver til dager med mat som av den ene eller andre grunn ikke passer - mikro nudler eller noe.
Listhaug er landbruksminister, og gjør her jobben sin.
Når problemer som dette oppstår, ser i alle fall jeg det først og fremst som utslag av dårlig og veik ledelse. Jeg tror faktisk at jeg kunne løst et slikt problem uten at det havnet i avisoverskriftene.
Og tante Aftenpostens. .. Hun lærer kanskje å ta på seg buksene, om enn jeg ikke vil sette mange penger på det. Dét der var en misforstått epistel.

Konrad sa...

Dette er en gedigen ikke-sak, det er poenget. Det handler slett ikke om svin (som er Listhaugs bord), men om muslimer. Frp er på defensiven etter Horne ga en mangfoldpris til forsvaret for deres servering av halalmat i messa. Saken er bare en påminnelse om hva Frp står fro.

Anonym sa...

Den prisen kunne Horne neppe stanset, men det virker merkelig at hun ikke sendte en løpegutt for å dele den ut.

Anonym sa...

Det kunne i alle fall vært en ikke-sak. Grunnen til at det ikke blir det er at man tvinger ikke-religiøse til å tilpasse seg en religiøs praksis som de ikke engang har noe kulturelt fellesskap med.

Og så taper svineprodusentene i tillegg på at etniske nordmenn ikke får spise gris selv om de vil.

Her er det noen som praktiserer en helt misforstått multikulti (oppdragelse av nordmenn til å tilpasse seg en fremmed religiøs praksis). Det hadde ikke vært særlig dyrt å gi muslimene koppnudler og brød som alternativ i f.eks. fengslene. Se ikke bort fra at det faktisk kunne vært billigere.

Konrad sa...

Poenget er ikke hva Horne kunne gjøre, poenget er at det åpenbart skapte tvil om Frps harde linje. Listhaugs absurde utspill om en ikke-sak skulle naturligvis kompensere eller skygge for den saken.

Anonym sa...

Og hva skal landbruksministeren gjøre i en sånn sak? La den ligge fordi Horne tabbet seg ut på et annet felt? Det er jo ikke engang Listhaug som tar initiativet.

Konrad sa...

Det ser da vitterlig ut til at det er Listhaug som er intervjuet. Hun stiller gladelig opp i debatter og hun har en klar melding!

Nok en klassisk tulle-sak fra Frp.

Anonym sa...

Fordi hun må fronte landbruket, som presser på. Når hun ikke snakker landbruket etter munnen er det galt, og når hun gjør det likeså. Her lager du en post basert på antakelsen om at Listhaug alltid snakker tull, men så gjorde hun ikke det her. Hun tar opp det åpenbare at landbruket taper når man systematisk kutter ut svin av bekvemmelighetshensyn. Dette gjør hun fordi bøndene ber om det. At den så er kompatibel med Frp-politikk gjør bare saken enda mer naturlig å ta opp.

Jeg finner det langt mer oppsiktsvekkende at det er ansatt folk som fatter så tullete beslutninger - når dette overhodet ikke burde være en sak. Det ville ikke være nødvendig å gi muslimer noen særbehandling, men det skulle heller ikke være vanskelig å gjøre det.
Sånn i forbifarten kan det nevnes at landet har hatt boende jøder leeeenge, og offentlige kjøkkeners menyvalg har så vidt vites ikke vært et problem for disse, selv om heller ikke de spiser svin.

Anonym sa...

Så Listhaug burde holde kjeft, mens en landbruksminister fra SP eller AP kunne ha uttalt seg - likelydende?

Konrad sa...

Dette er umiskjennelig Frp-sak, som handler om ingenting, bortsett fra å markere at Frp IKKE er soft on muslims.

Konrad sa...

Altså: Det dreier seg om noen institusjoner (f.eks. barnehager) som dropper svin på menyen. Det er ikke snakk om at vi "slutter å spise svin i Norge" slik Listhaug forsøker å fremstille det som. Det er en tullesak, en IKKE-sak. Det dreier seg altså om at barnehager, BARNEHAGER, lar være å servere skinke til 4-5 åringer. So what?

Anonym sa...

Barnehager?

Barnehager, sykehus, sykehjem, statlige kantiner, forsvarets kantiner etc. feiger ut og sørger for at flertallet må føye seg for mindretallet, fordi mindretallet har de verste skrikhalsene på sin side. Jeg forstår bøndenes engstelse, og det gjør til og med Tanta (men tydeligvis ikke herværende blogg). Når Tanta så skriver at man ser endringer av menyen hos folket, og trekker frem taco og pizza, glemmer hun at denslags skjer frivillig, og at det stort sett handler om at folk har valgt bort svin til fordel for svin i en annen form.

Noe som du, og tante, kanskje kunne tenke gjennom, er hvor knallhardt det ER å følge en diett som er svinefri - og det er jo den veien enkelte i sin ubetenksomhet er i ferd med å gå.
Skal du kjøre argumentene ut prinsippielt, og ikke pragmatisk - og pragmatisk vet vi taper i opphetet samfunnsdebatt - så ender du opp med menytilpasning som er enda mer ekstrem enn de mest strikte konservative muslimene følger.

Saken er nemlig den at overskuddsfett fra dagens matindustrielle kompleks finner de merkeligste veier. Iskrem, sjokolade, alt mulig av snop, nesten alt av ferdigmat, ferdigsauser, posesauser... Alt som har fett og gelatin. Overskuddsfettet vil bli brukt, selv når de bevisste legger om til vegetabilske oljer. Svinefettet vil bli brukt, og den nedre prisen vil trolig kunne blir negativ. Når noen skviser fettet ut, vil andre slippe det inn som et lavprisalternativ, som ikke engang deklareres på vareetikettene. Om nødvendig vil leverandøren av overskuddsfett betale for å bli kvitt fettet, opp til prisen for å bli kvitt det via destruksjon.

Når prinsipprytterne braker sammen med rettferdighetens voktere, kan resultatet glatt bli at prinsipprytterne vinner, og at bordet fanger.
Vi kan lett ende i den situasjon at rettroende saudiske imamer vil fremstå som prinsippløse svinespisere. Det som er mest trolig, er at de rike araberlandene - som har vesentlig matimport - i dag fortærer ganske mange flere tonn svin enn de vil innrømme.

Den praktiske løsningen på det er avskaffing av svineproduksjon globalt, for den rettroende fanatismen kjenner ikke kompromisser.

Man spøker om at en person kan være mer katolsk enn paven, men i dette tilfellet tror jeg at man kan si at du er mer rettroende enn Khomeini.

Fra tid til annen kommer det historier om muslimske unger som mobber etniske nordmenn, dansker og svensker for at de spiser svin. Kanskje er løsningen på mobbeproblemet rett foran nesen på oss: Saklig informasjon om at vi alle er svinespisere.

Så jo, problemet har sin enkle løsning (intet eller et begrenset ekstratilbud til de som ikke vil spise svin), eller en tung en, hvor man angriper svin på menyen, og tvinges inn i større og større menyrestriksjoner i takt med at en eller annen identifiserer enda et sted hvor det brukes svineprodukter.