torsdag 27. februar 2014

Storhaug: - For mye ytringsfrihet i Norge

Alt for få ser faresignalene skriver Hege Storhaug i Aftenposten (21.1.14). På grunn av alle som vil bekjempe frihetsverdien må ytrings-, organisasjons-, religions- og bevegelsesfriheten begrenses, og konkret foreslår Hege Storhaug:

1. Kartlegg moskeenes ideologi. De som fremmer totalitær ideologi for å omvelte det åpne demokratiet, bør ikke få statsstøtte som religiøst trossamfunn.
2. Antidemokratiske moskeers koranskoler for barn må stenges.
3. Få oversikt over økonomiske bidrag fra religiøse diktaturer til moskeer her. Pengestrømmen må stanses, også til bygging av stormoskeer.
4. Hatpredikanter må stanses på grensen. Innreise gir dem legitimitet.
5. Krev forkynnelse på norsk i moskeene.
7. Den religionspolitiske hijaben må ut av barnehage og skole, burka og niqab ut av Norge.
Helt sant, det er korrekt sitert. Storhaug vil drive ideologisk kontroll med personer og organisasjoner, alt til forsvar for friheten!


7 kommentarer:

Doremus sa...

"Krev forkynnelse på norsk i moskeene."

Say WHAT?!?

Eh, jeg mener, hva sa du?

Link-jeg mener, lenke?

Konrad sa...

Fant lenke, det ser ut til at kronikken som ligger åpent på nett er litt lengre enn den i papiravisen.

Storhaug vil heller ikke gi offentlig støtte til organisasjoner basert på etnisitet. Er det Sametinge hun tenker på? Eller kanskje Norsk Mållag?

Anonym sa...

Det handler faktisk om å forhindre terror i Norge. Men det driter vel kanskje du i der du sitter i din narsisistiske selvtilfredshet og føler deg som et prektigere og edlere menneske?

Konrad sa...

Tullprat.

Dette handler om Hege Storhaug som bruker store om "størst av alt er friheten", hun har i likhet med sine meningsfeller også gjort ytringsfrihet til kampsak. Men her kolliderer hun med seg selv i døren så det skramler i gebisset. Det snilleste vi kan si om Storhaug er at hun er gjennomført inkonsekvent, i verste fall er hun talsperson for autoritære strømninger i Norge, til tross for at hun antakelig oppfatter seg selv om et prektig og edelt menneske sammenlignet med drittsekker som Konrad. Komisk egentlig.

Anonym sa...

Ytringsfrihet innebærer ikke retten til å oppfordre til ulovlige handlinger i religionens navn. Trulser dekkes ikke av ytringsfrihet i noe samfunn.

Anonym sa...

legger til: statsstøtte har ingenting med ytringsfrihet å gjøre. En ting er å få si hva man vil, men det bør ikke være en rettighet at man får slengt skattebetalernes penger etter seg. Selv mener jeg ingen organisasjoner(HRS inkludert)eller religiøse samfunn bør få statsstøtte.

Konrad sa...

Selvsagt er ikke trusler dekket av ytringsfriheten, goes without saying, så det har jo ikke noe med dette å gjøre

Storhaug vil dosere statsstøtten etter ideologisk kontroll, det er jo helt kokko.